ПУЦАЈУ ШАВОВИ У ЕУ! ХРВАТИ НАПАЛИ ОРБАНА! Тотални рат међу чланицама ЕУ, за све је крива најава ембарга на руску нафту!

PUCAJU ŠAVOVI U EU! HRVATI NAPALI ORBANA! Totalni rat među članicama EU, za sve je kriva najava embarga na rusku naftu!

11 maja 2022

Dok je na briselskom stolu šesti paket sankcija Rusiji, članice EU počinju da ulaze u međusobni rat.

Zapelo je oko embarga na uvoz ruske nafte u EU, a mađarski premijer Viktor Orban odlučno se usprotivio toj meri, rekavši da njegova zemlja to ne može da podrži.Reagovali su odmah Hrvati i preko svojih medija se obrušili na mađarskog premijera, tvrdeći da Orban, zapravo, ne želi da zavisi od hrvatskog Janafa!

Jutarnji list je objavio je tekst pod naslovom: „Što zapravo žulja Orbana: Naftni embargo dovodi Mađarsku u energetsku ovisnost o RH!”, dok je Večernji otišao i korak dalje i kaže da “Hrvatska postaje ključ dramatičnih pregovora za sankcije Rusima! Orban zbog Rijeke ima opasan plan”.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je u petak da mađarska vlada neće dozvoliti embargo na isporuke ruske nafte u obliku koji je nedavno predložila Evropska komisija, rekao je danas.

On je komentarišući pripremu šestog paketa sankcija protiv Rusije naveo da bi stupanjem ovog predloga na snagu bilo „potkopano snabdevanje Mađarske energijom, a preko nje i celokupna mađarska privreda“, prenosi TAS S.

KOMENTARI21 komentara

 1. Anonimus says:

  Hrvati, nije to tako jednostavno dobiti drzavu nezasluzeno. Kad tad dodje na naplatu otimanje tudjih teritorija. I Srbija ce takodje morati traziti svoje teritorije.

 2. zolja says:

  dajte madjari kandidujte orbana za predsednika srbije ili vlade, vise od pola srba ce da ga podrzi..

  • bilje says:

   AMIN!

 3. Gagi says:

  Kurvati su prvo bili u Austro ugarskoj, i bili su fini, zatim su bili u Jugoslaviji. Jedva su docekali II sv. rat da naprave svoju ustasiju i zapale kucu u kojoj su ziveli. Da zive u soliteru sa drugim stanarima, jedva bi docekali da ga zapale i pobiju stanare da soliter bude samo njihov. Evo, sada polako skacu protiv EU i onih koji su im omogucili aboliciju za sva zverstva da bi postali "narod" - izjave njihovog predsednika. Neka pogana samoziva sorta, valjda to tako ide kada jednom izgubis sebe i posle pojma nemas ko si ni sta si, a nesto hoces da budes.

  • Djordje says:

   Normslno da su bili fini pod austrougarskom jer su bili jahaci na karu kardinalu i ponekom frataru. Svi su oni pokatoliceni u krilo kardinalu na karu pa su ishli na popravak frataru na karu. Zato se oni sad dokazuju kao pravi i casni jahaci. Eno fga onaj u Maripolju kako skice kao zmija u vatri i kaze da ce biti mnoho dobar do kraja zivota. Ako mu poveruju i Rusi ce biti glupi kao i mi Srbi.

 4. da da says:

  Krvati sebe smatraju silom,a nema ih dva miliona,jer je narod pobegao iz ustašije,da ne radi za 500 eura,a cene veće nego u Nemačkoj,ali dok ima barem jedan on će pisati ovakve gluposti.Dok sa druge strane stoji ozbiljni političar koji radi za svoj narod i vodi ozbiljnu državu Mađarsku,Viktor Orban.Krvati su navikli kao i ukropi biti verne sluge trenutnog gazde i naučili su bez ustručavanja držati tvrdu liniju bez adekvatne snage,ali to je njihov problem,koji će nestati za koju godinu zajedno sa njima,samo da se svi utope u nemačku naciju.Još malo i gotovo,prva generacija lupetaće nemački,druga će tečno pričati i to će biti to.Jedna neozbiljna genocidna masa će nestati,jer nije trebala ni postojati.

 5. Ante i Meho Puvež says:

  🤣🤣🤣🤣🤣hrvati 😂😂😂😂😂😂

 6. Duca says:

  Mađarima dati deo Krvatske, evo reče to baš onomad i Staniiislaaaav Hoćććeeevar! :-)

 7. Rista Bre says:

  Srbi su u procepu. Biti na strani Hrvata je samogenocid a biti na strani Mađara je samogenocid, samoubistvo i istorijska glupost koja može da stavi definitivno tačku na postojanje Srba. Ne treba se mešati u ove odnose, ali ako gledate kako da dočekamo manje zla u izboru, nikada ne budite na strani Mađara. Jednostavno, podržite napad Hrvata na Mađare jer to je jedino dobro što Srbi mogu da urade ako već biraju stranu prisilno. Orban ima dva cilja. Prvi je deo Ukrajine sa oko 150000 Mađara koji već imaju mađarske pasoše i Orban zna da taj deo može dobiti samo i jedino uz pomoć Rusije. Drugi deo je deo vojvodine i Slavonije gde ima takođee oko 150000 Mađara takođe sa mađarskim pasošima. Većinom u Srbiji i ne znam za Slavoniju, ali taj deo Orban svejedno traži nazad kao deo nekadašnje austrougarske a najviše šansi ima uz pomoć NATOA. Hrvati žele deo Srema ili sve do BGD, pa šta pre dođe. Usput, Orban zna da bez ruske nafte Mađarska postaje samo bleda senka moći u EU i da gubi većinu šansi za aneksiju bilo koje teritorije. Srbi ili ne treba da se svrstavaju u ovom "sukobu" ili treba da budu na strani Hrvata. Šta je najbolje za Srbe danas? NIŠTA! Šta je najbolje za Hrvate danas? NIŠTA! Ostaje samo jedan zaključak. Srbi i Hrvati bi lakše preživeli samo ako se udruže. Takvo eventualno i trenutno gotovo nemoguće udruživanje, donelo bi korist i Srbima i Hrvatima. Nažalost, nema glava ni u Srbiji ni u Hrvatskoj da tako nešto pokušaju. Onaj ko danas hrani mržnju Hrvata i Srba je protiv i Hrvata i Srba. I najuspešniji je. Bez obzira na teorije dobrog i zlog, Srbi ipak nemaju nikakve šanse bez Rusa. A Hrvati? Pa Hrvati nemaju nikakve šanse protiv Mađarske ako i dalje nastave da se raseljavaju po Evropi, što se u Hrvatskoj sve više zaleće. Bojim se da će Hrvati biti prvi potpuno raseljeni narod od svih naroda na Balkanu. Drugi će, nažalost, biti Srbi. Slepci. Rusi žele bar malo toplog mora??? Pa Nemci žele još više. A ni Britanci nisu imuni, ni Francuzi,ni austrijanci, mađari...Najveća opasnost po Hrvate danas su Mađarska i Austrija, a po Srbe...SVI oko Srbije. Sa Juga i zapada smo već primili udarce i uz ogromne gubitke amortizovali bar malo, ali udar sa Severa, a to je isključivo Mađarska kojoj će se bez daljnjeg oridružiti i Austrija, tek dolazi. Čečeni koji i dan dabas ubiju ponekog Rusa na dužnosti u Čečeniji, ipak idu sa Rusima i posle silne mržnje i genocida nad Rusima. Neki zajednički put sa Hrvatima je trenutno Srbiji jedino koristan a pogotovo imajući u vidu sukob Hrvata i Mađara koji se sve više raspaljuje. Jedini oslonac Hrvata danas su Srbi. To je gruba i teška stvarnost za oba ova naroda a oba su na putu nestanka. Jedino slepi Srbi i Hrvati neće moći ovo da shvate. Nije lako probavljivo. Zato sam već nekoliko puta podržao zdrave stavove Milanovića. Nije on danas od nekog većeg značaja, ali je jedina javna ličnost u Hrvatskoj koja nešto vredi.

  • Ivana says:

   Fino čista usraška politika i ovo bre kao navlakuša za glupe Srbe. Nikad više Srbi ne smeju biti u državi sa usrašama baš nikada, Mađari su puno bolji od Hrvata ali svako je gazda u svojoj zemlji ali usrašija i usraše "risto" usrašo providna ti politika Jasenovac ništa a kao i Joža Broz tvoj zemljak i idol.

  • Kosovac says:

   A bre, vidi komunjara opet progovorila. Šta kažeš, da damo Hrvatima Srem, pa će oni onda opet da nas zavole.

   • Rista Bre says:

    Ma gde ti završi osnovnu školu? U njujorku? Vidi se da si stručnjak da podmećeš. Gde sam ja napisao da "damo Srem Hrvatima"??? A mangupe? Gdes ti to vido? Koje prevrtanje kao da si u grobu. Lepo sam ti napisao šta Hrvate zanima, a ti kažeš da im ja nudim Srem? Koja si ti budala ispunjena mržnjom. Lepo sam ti rekao da se potajni planovi Hrvata mogu preduprediti pametnim pristupom tamo gde imamo zajednički interes. Ali mazgi kao ti, to moram da napišem velikim slovima. Usput, makar malo bi odbili ili bar usporili za neko duže vreme napad sa Zapadne strane ako podržimo Hrvate protiv Mađara, jer i nas i Hrvate Mađari gledaju kao smeće. Ma gde si ti završio osnovni školu, majke ti? Gagi pao u trans antikomunizma. Zapad ga zadojio učenjem da je komunizam ustvari nacizam, fašizam i da je Hitler bio komunista i priviđaju mu se komunisti na svakom ćošku. Gagi, malo preispitaj koliko ti je Zapad skrenuo pažnju sa pravih problema. Kada spominješ ispiranje mozga, onda prvo malo preispitaj sebe. Gagi je blizu komunističkog delirijuma, a Kosovac vidi Soroša iza svake bandere ne shvatajući da iza bandere piški seoski džukac.

    • Velika Metla, says:

     Rista, srbski i rvacki interes se nikada poklapao nije, niti će.

 8. Gagi says:

  Bre Risto, ovoga puta si se dobro izlupetao. Jesi li nekada cuo da je istorija uciteljica zivota. Gresis da su Srbi slepi, bilo ih je doduse od ustaskog noza. Koliko puta u istoriji Srbi treba da oprastaju i ginu za zajednicku "buducnost" sa onima koji to prvom prilikom zloupotrebe. Sta to Srbi treba po tebi da "shvate" sto do sada nisu uspeli ili stigli. Nikada, ali NIKADA taj pounijaceni skup a NE narod nama nece biti lojalan. Jel se to ponovo razmislja o nekom bratstvu i jedinstvu, samo je Srbima jel da, potrebno neko vreme da progledaju i vide svoj spas. Kako je uopste moguce da pored tolikih strahota od strane kurvata, nekom uopste padne ideja o ovakvom razmisljanju. Sve te odnose medju narodima ce resiti isti onaj koji je to radio u blizoj i prosloj istoriji. Iskreno se nadam da ce ovog puta biti napravljena cvrsta i nepromenljiva granica izmedju istocne i zapadne hemisfere a granica ce biti tamo negde oko Karlovca pa nanize.

 9. Rista Bre says:

  Eh, moji glupi, zatucani i zakovrnuti Srbi. Nema nikave ljubavi u tome što ja posmatram ono što je malo praktičnije, ali...Svi gube iz vida da je Srbija ispred novog udara, ako ne samo zbog KiM, onda i zbog Ukrajine. Sigurno se sprema zalet za otcepljenje Vojvodine a to će Mađarska podržati ako treba i ratom. Šta još Mađarska želi? Pa pisao sam vam, ali zatucani Srbi u tome ne vide neku mogućnost za nas Srbe, nego vide komuniste, obnovu Jugoslavije i kojekakve gluposti vam još neće pasti na pamet. Ono, kamo sreće da smo uspeli da sačuvamo makar SRJ, ali nismo. Danas smo iver od moći koji može svaka Bugarska da oduva kad god joj se digne a o Mađarskoj i da ne pričam. Skojih strana se okupiste toliko zatucani i glupi? Jel znate vi šta je strategija i politika a usput, još i uspešna? Nemate pojma i ne vidite dalje od svoje pljuvačine a oko Srbije se nižu neprijatelji svih vrsta. Nije ono gore napisano vama tu nekolicini koji još uvek niste ni prohodali u svetu srpskih problema i nije ni čudo da ste sve okrenuli naopačke. Upućeno je razumnim ljudima, ljudima koji imaju snage i mozga da razmišljaju o onome šta bi, kao eventualnost, bilo dobro za nas Srbe. Takvi kao Kosovac, Gagi i vučkovi botovi ovde nemaju pojma kakva se muka približava Srbiji a mislite da ste najpametniji na svetu. Nedo Bog da neki od vas ili slični vama, povedu Srbiju. To bi bilo samoubistvo Srbije. Ali sigurno nećete i nemate šanse da zajebete Srbe na vaš način. Marvo ograničena. Nije čudo da prohisterišete kada među vas uleti plemenit čovek sa idejama, novim pogledima i shvatanjima o eventualnim mogućnostima Srba i čovek bistrog mozga. (Naravno, Čovek kao što sam Ja, Rista Bre!) E sad imate pravo blago ispred vas da ponovo zapenite, kao da ja pravim politiku Srbije ili donosim neke odluke. Eto gde je vaš nivo. Usput, teško da će Hrvati i Srbi ikad više moći zajedno, ali nikad ne reci nikad. Vi bi još uvek da piškite u prašinu i pravite topove od blata, iako to danas ni jedno dete više ne radi. Ja sam ipak pisao o podršci a ne o nekom zajedničkom životu, ali vaši zakržljali mozgovi su još uvek u zabavištu. Niko od vas nije svestan da su Hrvati maltene veća ekonomska sila u Srbiji nego Srbi. Gde ste na tom polju? Zašto je to tako? Da vam objasnim? Pa neću, ne zaslužujete još uvek.

 10. Rista Bre says:

  Da vas još potsetim na izjave onog našeg kvislinga Vučića. Lepo je izjavio da Mađarska i Srbija gaje prijeteljljske odnose nikada bolje u istoriji a Orban to oberučke podržao. Šta to znači? Aj kad moram. Mađari su kroz istoriju naneli udaraca Srbiji i srpskom narodu istovetno kao i Hrvati a možda i više. Sada Vučić, znajući za Orbanovo kurvanjsko izdavanje mađarskih pasoša Mađarima u Vojvodini(što ima samo jedno i jedino značenje), pomalo više očijuka sa orbanom da bi malo zadržao ono što se iza brda valja a to je udar na Vojvodinu koju će Mađarska odmah podržati. Možda ne javno u početku, a možda ne ni aktivno ako Vučić uspe da održi "bliske i prijateljske" odnose sa Mađarskom. To je i politika i strategija a Kosovcu i Gagiju potpuno strana. Eto, to je ta "ljubav" Vučića i Orbana. A pošto Orban udara tiho i na Hrvate...E pa razmišljajte. Politika je kurva. A Vučić ima poneko kurvanjsko znanje. Sad me zaskočite kako ja podržavam Vučića iz sve snage a on prodaje Srbiju. Ograničeni mozgovi. Učite kako da posmatrate događaje, 'ebga. Neću ja još dugo.

 11. milorad5 says:

  ovaj rista ima definitvno problem sa shvatanjem i učenjem,ili je preušeni nick nekog purgera.Risto,mi srbi smo već DVA PUTA oslobadjali hrvate i branili njihova prava "glede" madjarske italije i austrije i šta smo dobili?Genocid i izdaju i to DVA PUTA ZA REDOM iz zagreba,mislim da je pametnome dosta.Hrvatska ustaška vrhuška je AGRESIVNA PATOLOŠKA MENTALNO BOLESNA EKIPA,a TAKOVI ne mogu da žive u miru i normalno sa svojim susedima.Ja sam već ranije pisao ko će im zavrnuti šiju i tako će i biti.Mi srbi ne treba da prljamo ruke sa ustaškim nakotom,sami sebi oni kopaju raku.Kupite kokice i sedite mirno dok ih komadaju ozbiljne nacije koje nisu toliko glupe da veruju zagrebačkom šljamu,koji je pokazao i dokazao SVIMA u okolini koliko je pogana i lažljiva njihova politika i životinjski način sprovodjenja njihovih mračnih namera.SAMI SEBE su isključili iz društva ljudi i zato ima i cena.Daleko je ovo od sukoba sa madjarima i ostalima ali ustaška hrvatska sa svoji bolesnim i neumerenim apetitima za tudjom zemljom i krvi, neminovno mora da dodje do toga,pre ili kasnije,a nema normalnog srbina pri čistoj svesti koji bi se sa njima borio za NJIH.Videćemo da li će zagreb uspeti da zadrži oteto i opljačkano ali mislim da oni takvi kakvi su nemaju šanse protiv bilo koga u centralnoj E. i na balaknu a SVIMA su stali na prste,ovako ili onako kako kad i kako im je odgovaralo.Račun za takvo ponašanje će sigurno doći.Što se ekonomije tiče risto videćemo hrvatsku ekonomiju do kraja god.kad evropska sisa presuši.

  • Rista Bre says:

   Nemoj više da razmišljaš o stvarima koje su ti strane i nedostupne. Niti EU, niti NATO niti SAD neće propasti pre Srbije tek tako, ako ikada i propadnu. To bar treba nekako da prihvatiš. Znači, Srbija mora da se snalazi u takvom neprijateljskom okruženju kako zna i ume. To maštanje o nekom vremenu koje će doći važi samo ako se dovijemo da nekako preživmo i ako ikad dođe. A što se tiče Hrvata, na primer...Kada je Srbija (pre svega zbog filijale filip morisa u Nišu gde nekad bila srpska industrija duvana) prekinula uvoz duvana iz Hrvatske, EU je ne časeći časa pozvala neke naše "vrhovne ljude"...Sutradan je odluka o prekidu uvoza iz Hrvatske ukinuta. Zašto je hrvatskoj važno srpsko tržište? Pa Hrvatska nema prođu na EU tržištu ni kao Slovenija, koja takođe dobar deo proizvodnje izvozi u Srbiju. I za Sloveniju i za Hrvatsku, Srbija je izuzetno dobro tržište, a to smo i nekad bili. Srbija ima bar pet puta veće tržište od Hrvatske i Slovenije zajedno. Dakle, Hrvatska je iskoristila EU da nas pritisnu i ne dozvole nam da ukinemo Hrvatskoj vitalno tržište. Pored turizma, glavno tržište Hrvatske nije EU, nego Srbija a to se podosta odnosi i na Sloveniju, koja uvozi voće iz Srbije da bi pravila neku Frutelu i izvozila u Srbiju. Sigurno nije baš na nekoj visokoj ceni u EU. Dakle, tržište je od presudne važnosti za svaku državu i njen opstanak a to je za Hrvatsku većinskim delom Srbija. Kada ti tako dobro barataš istorijom, a koliko vidim potpuno ti je nepoznat ekonomski odnos Srbije i Hrvatske, zašto onda lupaš o tome? Ti kanda svoje znanje i obaveštenja nalaziš samo u novinama ali pojma nemaš šta se stvarno događa. Nije to samo sa duvanskom industrijom, ali ostalo bi tebi već bilo zamorno. Nemaš ti takvih kapaciteta da prihvatiš jednu širu sliku i samo jednom sam ti zamerio na usmerenom posmatranju stvari koje ti zamračuju širi pogled. Jednom, uzaludno i odustao. Zato se ipak, kao i do sada, uzdrži da mene kritikuješ. Ostavi to soroševcima i nacistima. Usput, kome to "svima su Hrvati stali na prste"? Oni su podržani samo protiv Srba i nikog više i nisu se ni u snu zaleteli šire, nego su i protiv svoje volje bili čak i u savezu sa muslimanima. Neće niko u bivšoj Jugoslaviji ustati protiv Hrvata i čudi me da tebi to izgleda sasvim suprotno. Ali ako ti znaš, kaži mi ko će to ustati protiv Hrvata? Ako znaš da je neko zaštićen čak i više nego Ukrajina od NATOa i Nemačke, odakle ti ideja da će se neko usuditi da krene na Hrvate? Aj malo smiri treptaje i bar malo razmisli zašto sam ja stava da Hrvate treba podržati protiv Mađarske?

 12. Gagi says:

  Hajde Risto da se malo objasnimo da znamo stavove. Tvrdim da je nacizam i komunizam skuvan u istoj kuhinji na zapadu i da tu nema razlike. Naravno, komunizam je kurvinjski podmetnut samo Slovenima i Azijatima da bi mogli da se pljackaju dok se "demokratski" zapad uspesno razvija. Kako se to nacisticka porusena Nemacka tako brzo oporavila posle II rata i postala ekonomska velesila dok su drugi "pobednicki" narodi kaskali i gladovali. Za Vojvodinu sam pisao ranije i upozoravao da ce tolika ulaganja Nemaca, dovesti do ekonomske i fizicke okupacije tog prostora, jer cije su ovce na planini njegova je planina. KO to sve tako planski sprovodi i odvodi nas u nesrecu, pitanje je sad. Uvek sam imao sumnju u postokuministicke politicke kadrove raznih orijentacija, svi oni su posadjeni i zalivani od antisrpskih dusmana zapadne komunisticke orijentacije koji su rkali i razrkali ovu Srbiju zadnjih sedamdeset godina. Nenormalno je i nedozvoljivo da se ovaj Srpski narod utapa u druge narode i prihvata neki novi imaginarni bolji zivot, kada ima svoju istoriju i kulturu, obicaje i dinastije. Hoces reci da je normalno da se zbog nekolicine neradnika i profitera, koji su svoj udoban zivot organizovali sluzeci stranim interesima u sopstvenoj zemlji, svi mi ostali odreknemo nas samih i prihvatimo utapanje u tudju istoriju i duhovnost. Nece to Risto tako moci, nije puna guzica i samozivost jedino merilo nekog naroda. Dostojnost i sloboda od tudjeg razbojnistva i posedovanja su najveca vrlina, kako pojedinca tako i naroda.

  • Rista Bre says:

   O čemu ti lupaš? To zbog čega ti mene kritikuješ i oštriš šilo, ja nisam nigde rekao. Isti si kao Kosovac. Vidiš šta se tebi sviđa. Ne razumete ti i Kosovac neke dublje stvari, pogotovo ne političke i zato se zabavljaj sa Kosovcom. Od mene možeš samo da učiš i da me ne voliš kao učitelja koga nikako ne možeš da razumeš. Pa, kad malo porasteš, razumećeš.

 13. Velika Metla, says:

  Šesti paket ??? Znači prethodnih 5 paketa nije nikako imalo " učinkovitosti ". Ovo me potseća na " uzmite i četvrtu vakcinu", jer one tri prethodne nisu sigurno ništa pomogle. -:))) Bockajte se...., možda neka i " upali ". -:)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *