ПУЦАЊЕ ПО ШАВОВИМА: Саудијска Арабија продаје акције због трошкова у Јемену; Кина их купује

PUCANJE PO ŠAVOVIMA: Saudijska Arabija prodaje akcije zbog troškova u Jemenu; Kina ih kupuje

14 oktobra 2015

DESERT SHIELDSaudijska Arabija je počela sa prodajom velikog dela evropskih akcija usled rastućih troškova intervencije u Jemenu i pada cene nafte.

Saudijska Arabija je prodala značajne količine evropskih akcija usred invazije u Jemenu i kliznih cena nafte, otkrila je studija koju je objavio „JP Morgan“.

Saudijska Arabija je prodala 1,2 milijarde od ukupnih 9,2 milijarde dolara gazdinstava koje poseduje u evropskim akcijama od maja, javlja Rojters. Rojters je ranije ocenio da će Saudijska Arabija trošiti 175 miliona dolara mesečno na bombaške napade i 500 miliona na intervencije sa kopna.

Takva procena bi značila da je Saudijska Arabija potrošila oko 1,2 milijarde dolara na bombaške napade dosad, ne uključujući troškove za kopnenu invaziju.

„Saudijska Arabija je prinuđena da pruži snažnu podršku svojim saveznicima u regionu. Pored kupovine velike količine naoružanja iz SAD, ne može da ignoriše pretnju koja dolazi iz šiitskog Irana“, rekao je ruski profesor Grigorij Kosač.

Istovremeno, Kina je glavni kupac evropskih akcija. Stekla je akcije u vrednosti od čak 2,1 milijarde dolara, dok je Singapur kupio još 1,1 milijardu u toku ove godine.

(sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. vladimir says:

    Religija islama-kuran je takoreci ista sa hriscane-biblija.No nevernici,djavoli Saudijska arabija,zajedno sa svojim istomisljenika Ameri,Englezi izvitoperuju istinu i zavade sviju koji im veruju sa svojom masinerijom placene novinare,tv.i svih glasila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *