ПУЦЊАВЕ ПО МИСИСИПИЈУ: Најмање осам особа убијено, један ухапшен

PUCNJAVE PO MISISIPIJU: Najmanje osam osoba ubijeno, jedan uhapšen

28 maja 2017

Najmanje osam osoba je poginulo u pucnjavama koje su se dogodile tokom protekle noći u američkoj državi Misisipi, javljaju svetski mediji, a vlasti u Misisipiju saopštile su danas da je jedan osumnjičeni muškarac u pritvoru.

Do pucnjave je došlo u tri različite kuće u ruralnom okrugu Linkoln, od kojih su dve u Brukhevenu, a jedna u Bog Čitu, prenosi AP, navodeći da je među ubijenima i zamenik šerifa.

Ta oblast se nalazi oko 110 kilometara južno od Džeksona, glavnog grada Misisipija.

Portparol Istražnog biroa Misisipija Voren Strejn rekao je da istražitelji sakupljaju dokaze na sve tri lokacije.

Prema njegovim rečima, još nije podignuta optužnica protiv osumnjičenog, koji je uhapšen u Brukhevenu, i bilo bi prerano govoriti o motivu.

Međutim, sam osumnjičeni, po imenu Kori Godbolt (36) je, u intervjuu koji je američkom listu „Klarion-Ledžer“ dao posle hapšenja, govorio o događajima koji su doveli do pucnjave.

„Ne treba da živim, ne posle onog što sam učinio“, rekao je Godbolt, koji je naveo da je pucao jer „voli svoju suprugu i decu, i voli Bog Čito“.

Godbolt je listu rekao da je u kuću u Bog Čitu otišao s namerom da sa suprugom i njenim roditeljima razgovara o svojoj deci koju je želeo da vrati kući, kada je neko od suseda pozvao policiju, a tada je zamenik šerifa došao da smiri situaciju.

„Nisam hteo njega da povredim. On se jednostavno tu stvorio“, rekao je osumnjičeni dok je sedeo na ulici s lisicama na rukama, okružen policajcima.

Kako je naveo, nije želeo da ga policija uhvati živog.

Za sada nema drugih detalja o pucnjavama.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *