ПУЦЊАВЕ ПО МИСИСИПИЈУ: Најмање осам особа убијено, један ухапшен

ПУЦЊАВЕ ПО МИСИСИПИЈУ: Најмање осам особа убијено, један ухапшен

28 маја 2017

Најмање осам особа је погинуло у пуцњавама које су се догодиле током протекле ноћи у америчкој држави Мисисипи, јављају светски медији, а власти у Мисисипију саопштиле су данас да је један осумњичени мушкарац у притвору.

До пуцњаве је дошло у три различите куће у руралном округу Линколн, од којих су две у Брукхевену, а једна у Бог Читу, преноси АП, наводећи да је међу убијенима и заменик шерифа.

Та област се налази око 110 километара јужно од Џексона, главног града Мисисипија.

Портпарол Истражног бироа Мисисипија Ворен Стрејн рекао је да истражитељи сакупљају доказе на све три локације.

Према његовим речима, још није подигнута оптужница против осумњиченог, који је ухапшен у Брукхевену, и било би прерано говорити о мотиву.

Међутим, сам осумњичени, по имену Кори Годболт (36) је, у интервјуу који је америчком листу „Кларион-Леџер“ дао после хапшења, говорио о догађајима који су довели до пуцњаве.

„Не треба да живим, не после оног што сам учинио“, рекао је Годболт, који је навео да је пуцао јер „воли своју супругу и децу, и воли Бог Чито“.

Годболт је листу рекао да је у кућу у Бог Читу отишао с намером да са супругом и њеним родитељима разговара о својој деци коју је желео да врати кући, када је неко од суседа позвао полицију, а тада је заменик шерифа дошао да смири ситуацију.

„Нисам хтео њега да повредим. Он се једноставно ту створио“, рекао је осумњичени док је седео на улици с лисицама на рукама, окружен полицајцима.

Како је навео, није желео да га полиција ухвати живог.

За сада нема других детаља о пуцњавама.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u