ПУKАО И БУНДЕСВЕР! НЕМАЧKА ОСТАЛА БЕЗ ВОЈСKЕ, Швабе беже из армије, ЗАМЕНИЋЕ ИХ ПЛАЋЕНИЦИ ИЗ БУГАРСKЕ?!

PUKAO I BUNDESVER! NEMAČKA OSTALA BEZ VOJSKE, Švabe beže iz armije, ZAMENIĆE IH PLAĆENICI IZ BUGARSKE?!

29 decembra 2018

Nemačke oružane snage planiraju zbog manjka kadra da uvoze strance koji bi nosili nemačku uniformu. Bundesver traži regrute u zemljama Evropske unije, nudeći im početnu platu od 2.000 evra bruto.

Mogućnost zapošljavanja u nemačku „legiju stranaca“ imaju mogućnost kandidati iz zemalja EU, a pretpostavlja se da će dobra plata i mogućnost napredovanja biti dobar mamac za mladiće iz istočne Evrope, a naročito za one sa Balkana.Do sada je važilo pravilo da pripadnici nemačkih oružanih snaga mogu biti samo nemački državljani.

Početna plata u Bundesveru iznosi oko 2.000 evra bruto, a oficirska, u rangu potpukovnika oko 5.000 evra, bez bonusa, piše novac.hr.

– Zapošljavanje specijalista iz drugih zemalja EU jedna je od opcija koje razmatramo – rekao je general Eberhard Zorn, oficir odgovoran za kadrovska pitanja.

Nemačko ministarstvo obrane već je zvalo neke evropske partnere, pre svega na istoku, ali je reakcija dosada „suzdržana“.

Bugarska je izrazila zabrinutost zbog mogućeg masovnog odlaska pripadnika svojih oružanih snaga u Nemačku.

KOMENTARI7 komentara

 1. Gardista says:

  Drugari iz 1. Sv rata. Neka dodju...lako cemo s njima, samo znaju da beze. Trebali su Srpskoj vojsci dati da tada predju granicu sa Bugarskom, zbog odmazde bi Srbi danas imali granicu ispred Sofije.

 2. Miraš says:

  Ako tako bude pa ovo je Bronhi jer Makedonci će lakše da dišu bar sa jedne strane.

 3. Velika Metla says:

  Od tih 2000 evra bruto odmah odbijte 400 evra na porez! Zatim,socijalno,penzijsko,zdrastveno i osiguranje još najmanje 400 evra! Zatim za stan,najmanje 600-1000 evra,zavisi o kakvom,i kolikom se stanu radi! Za hranu ćete imati od 200-300 evra na raspolaganju! Suma sumarum............,sedite kod kuće,jer je u SVAKOM slučaju bolje džaba sedeti nego džaba raditi! A uz to i uz ovakav posao glavu koju imate NIKO vam neće poštovati! NIKO!

  • Cetnik says:

   Svaka cas na komentaru! Ti jadnici i ako za godinu dana donesu 10 000e odmah ce da sprde u auto ili neku robu koja ce vrlo brzo da zastari i propadne, da se kvari i trazi nova ulaganja. Na kraju zivota ce da shvate kad brzo dodje kraj zivota, gde su potrosili zivot i vreme koje je najdragocenije na ovome svetu.

   • Velika Metla says:

    Četnik,imam prijatelja koji je dobio platu u nemačkom Simensu od 9000 evra,mesečno naravno! Od te plate država mu je automatski skinula polovinu! Od ostatka plate,4500 evra,plaća porez 32%,stan,hranu,struju,vodu,telefon,internet i ode jednom godišnje kući u Srbiju! Ne kažem da je to skroz loše,nego je poenta mojeg komentarluka ta da UVEK pišu kako je plata velika,u brutu naravno,a ne pišu koje su dažbine na toj plati,i ne pišu koliko ostane na rukama od te plate! Tako su i ranijih godina pisali o plati medicinske sestre u Norveškoj,da je 3000 evra,što i jeste istina,ali se postavlja pitanje ŠTA sve mora da plati od te plate,počev od poreza i stanarine koji su nemilosrdni!

 4. vanja says:

  Primetite ovu zastavu sa krstom tevtonskog viteskog reda. Pangermanizam je i dalje u trendu u nemackoj vojsci.

 5. ARMAGEDON says:

  HI! HI! HI!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *