ПУКАО САВЕЗ: Француска одбила да послуша наређење Америке

PUKAO SAVEZ: Francuska odbila da posluša naređenje Amerike

29 marta 2019

Francuska neće ispuniti zahteve koje joj SAD nameću u okviru ekstrateritorijalne primene američkih zakonam rekao je francuski ministar finansija Brino Le Mer za list Figaro.

„Naš politički suverenitet zavisi od tehnološkog suvereniteta. Francuska odbija da se podčinjava (SAD i Kini – prim. red.). Zajedno sa Evropom, ona želi da bude lider’’, rekao je Le Mer.On je dodao da Amerika postaje sve „teži partner“, a „kineski gigant“ se sve više uspostavlja na svetskoj sceni.

Na osnovu ovih trendova, smatra ministar, vreme je da se Evropa uspostavi kao „nezavisna, suverena vlast koja štiti sopstvene tehnologije“.

Da bi se suprotstavila izazovima Amerike i Kine u ekonomskoj sferi, Evropa mora stvoriti svoje ambiciozne industrijske projekte, obratiti pažnju na tehnološki razvoj, dodao je ministar.

Francuski predsednik Emanuel Makron je ranije predložio stvaranje „panevropske vojske“ nezavisne od SAD.

Ideju je podržala nemačka kancelarka Angela Merkel. Podsetimo, Nemačka će izgraditi sopstveni nosač aviona, sa istim ciljevima – da brani nezavisnost Evrope i da se suprotstavi Sjedinjenim Državama.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. DonDon says:

  to ste trebali 99-te da uradite.

 2. Zoran says:

  Ej, Francuska lider...pa vi cete uskoro da se raspadnete.

 3. Pera says:

  Cionisticko roblje je organizovano u 3 grupacije : - s.a.d. - eu - komonvelt i donekle un ! Nevidljive organizacije ubica : cia, mi, mosad, i sve ostale zapadne ubilacke agencije. Njihova vidljiva ubilacka vojska : nato ! Tako kad pisu da se ne slazu ovi ili oni, mislim demonske nacije sa zapadne hemisfere, onda su to samo uobicajene igrice cionista, za zamajavanje zombiranog covecanstva !

 4. A akoM says:

  Bez Njemačke A-bombe je Europa tigar od papira!A Njemačka s A-bombom je opasan agresor!Nezgodno u oba slučaja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *