ПУКЛА БРУКА: Америка нема противракетни систем одбране и може да је нападне било ко

PUKLA BRUKA: Amerika nema protivraketni sistem odbrane i može da je napadne bilo ko

31 marta 2015

Usa rats 2354Američki list Nešnl Interest je objavio da SAD nisu sposobne da izgrade dostojan i adekvatan protivraketni sistem odbrane, ističući da to nisu uspeli ni Bil Klinton ni Džordž Buš, te da gotovo sigurno neće uspeti ni Barak Obama.

Ekspert za geopolitiku SAD i Evrope, Stiven Pajfer, za ovaj list je naveo da Amerika jednostavno nema protivraketni odbrambeni sistem, te da se ne može odbraniti ni od međukontinentalnih balističkih raketa ni od balističkih raketa podvodnog lansiranja.

On navodi da od 1983. godine planovi odbrambenih sistema i inicijative na ovom polju su konstantno sadržale sve manji broj nuklearnih bojevih glava, odnosno, projektila sistema protivraketne odbrane, pa je tako Ronald Regan 1983. godine projektovao da SAD imaju hiljadu nuklearnih bojevih glava, Džordž Buš Stariji je postavio granicu da to bude ne više od 200 bojevih glava, dok je Bil Klinton projektovao svega par desetina nuklearnih projektila.

Pajfer tvrdi da ukoliko bi neko gađao balističkim projektilom npr. grad Sijetl, prema njegovim rečima, „SAD bi mogle da ispale jednu nadzemnu raketu i drže stisnute palčeve“.

To što Amerika ne razvija svoj sistem odbrane, ne znači da i drugi spavaju, dodao je Pajfer.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Eeeeeeeeeeeee says:

    Oni propali odavno a ovamo se kurce,a jes ja zaboravio ne kurce se sami neg sa ostalo bracom (nato zemlje)

  2. Bogdan Kili says:

    Najbolji sistem odbrane za SAD je da drže svoj laživi jezik za zube, da im ga Putin istinom ne osiječe.

  3. radojko says:

    U knjizi pesama "Ne daj Bože da blato nadvlada"8 vidi COBISS), pod naslovom Amerika Ada miljenica objavljena je i pesma: Džordžu Buše koliko je sati Svetska pravda dok se prelamala Srbija se uspravno držala, Klinton ode, a Buš mlađi dođe Dva mandata kroz Pentagon prođe A Tačiju kada je došao Politiku Bila nastavljao. Od Prištine da Tirani dođe Poželeo da on putem prođe Pored „žute kuće“ da promine I Srbima nanosi gorčine. Presrećan je dok ga Tači vodi Pa on misli time blagorodi Jedinstvo Arbanasa, Šćiptara Arnauta, sada Kosovara. Sav presrećan poklonom što primi Tad šiptarskoj reče omladini: “Doći će vreme, što pre to bolje Metohija i Kosovo Polje S'Albanijom da se ujedine Dva sistema jednim da zažive.“ Baš tako im fašista rekao Što Eberhard general se zvao Koga Hitler na Kosmet kad slao Ne reče mu da čini pakao Pa ga za to baš je uklanjao Za krvave talase čim znao Što Srbima Šćiptari činili S Bošnjacima kad se udružili Pod zaštitom germano – fašizma Čije krvi i Buš Mlađi ima O čemu je Nemac svedočio Što u hotel Teslu zadavio. Džordžu Buše, ti krv ustalasa Potomcima krvavih talasa Čim im reče da se ujedine Sred otete srbske Otadžbine, Sred negdanje Prirodne Srbije, To ni Gospod Bogu pravo nije. Dok Tiranom ti si ih grlio I iskreno zločince ljubio Tada su ti sat s' ruke ukrali Prijateljstvo sa tobom posrali Americi dali ti na znanje Na šiptarsko doš'o si imanje Na kom vlada samo zakon pljačke, Sila ruke krvave kačačke Od kada su islam prihvatili Svetosavsku veru pogazili, A godina osamdeset sedam Kad se učini grešan presedan Na šta ludi Srbi su pristali Kad Versajem Šćipriju priznali. Kad godine dve hiljade sedme Ti podrža zle im želje bedne Tad si jadan bez sata ostao, Kom si doš' nisi ni spoznao Podižići srbomrzce stare Što za Zakon Božiji ne mare. U Šćipriju čim si pristizao Sat ti s ruke netragom nestao, To ti Gospod javno najavljuje Da na Pravdu nesme da se pljuje. Kad Obama grešnog te smenio Prijatelje sve Srbe odbio, Sad bez sata lutate kroz vreme Dok Šiptari nalažu vam teme Jer sat zlatan američki nose Pa za vreme odluke donose Amerika koga da podrži Koga silom adskom da isprži A ne vide svoju pogibiju Jer lukavstvom Bog obdari zmiju Da se grehom miju i kupaju Da Put Spasa Hristosov ne znaju, Za njih ulje dok Adom proključa Svom spasenju da ne nađu ključa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *