ПУКЛА БРУКА – МИЛОГОРЦИ НЕ ВЕРУЈУ: Kако би Мило данас објаснио овај свој говор из 1989 (ВИДЕО)

PUKLA BRUKA – MILOGORCI NE VERUJU: Kako bi Milo danas objasnio ovaj svoj govor iz 1989 (VIDEO)

17 januara 2020

Internetom kruži snimak Mila Đukanovića iz 1989. godine, tačnije januara tokom takozvane „antibirokratske revolucije“ tokom koje su smenjeni predsednik Saveza komunista Crne Gore Miljan Radović i predsednik Predsedništva SR Crne Gore Božin Ivanović.

Iste godine u februaru Milo Đukanović sa 29. godina postao je najmlađi premijer u Evropi.Snimak je privukao pažnju mnogima po svojoj bizarnosti jer mladi Đukanović u svom govoru 1989. godine u kojem napada Savez komunista CG, i govori o retorici kojom se služe, najbolje oslikava trenutno stanje u Crnoj Gori.

Milo u govoru optužuje komunistički vrh Crne Gore da na bestidan način plaši crngorski narod „potencijalnim velikosrpskim hegemonizmom, kao negatorom crnogorske nacije i države“, nazivajući takve tvrdnje „bolesnim halucinacijama“.

Prevedeno na srpski, Milo sada radi isto ono zbog čega je ovako žustro kritikovao Savez komunista CG.

Podsetimo, u Crnoj Gori je usvojen sporni Zakon o slobodi veroispovesti u crnogorskom parlamentu uprkos protivljenju Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, uz hapšenje poslanika dela opozicije, što je dodatno produbilo postojeću krizu u toj državi.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Ovo je još jedan dokaz da su komunisti glavni protagonisti stvaranja šuplje nacije Montenegrina. Ne bi trebalo upotrebljavati izraz Crnogorci, zato što se pre pojave komunista i vatikanoida, izraz „Crnogorac“ kod nas upotrebljavao u pozitivnom kontekstu. Kao Piroćanac, Šumadinac, i slično. Međutim, kako vreme prolazi, izraz „Crnogorac“ postaje sve više negativan. Zato sada u Crnoj Gori, svi se pravoslavni predstavljaju kao Srbi, sve je manje Crnogoraca. Nepravedno, ali je bolje prepustiti taj izraz ovim Crnogorcima otpadnim idiotima srpskog korpusa. ……….Zači, ne treba se čuditi ovom verskom zakonu u CG, njega su takođe doneli komunisti, samo sada izbegavaju da se tako predstavljaju. Sada su Evrokomunisti. Vidi se i primećuje da im mnogo prija što je EU puna komiteta i komesara.

  • padre says:

   Koji to komunisti, pobogu!On li to radi zato, što je po ubeđenju komunista?

   • Kosovac says:

    @ padre, …..Pobogu, pa čuo si valjda da Milo Đukanović kritikuje komuniste koji tvrde da velikosrpski hegemonizam napada na crnogorsku naciju. Znači, tada je tvrdio da su komunisti antisrbi, znači srpski neprijatelji. I da komunisti imaju veliku sekiraciju za očuvanje crnogorštine koja je napadnuta od Srba. Milo je naveo ne samo srpske komuniste, nego komplet sve jugoslovenske komuniste, udružene u zločinačkom antisrpskom poduhvatu. ……….Uopšte nije bitno da li je milo po ubeđenju komunista, sorošoid, vatikanoid, ili bilo šta, bitno je šta sada radi. Ako si ti „ćorav“ pa ne vidiš, i to je u redu. Ali svi vidimo da sada Milo napada srpsku crkvu isto kao što su je i komunisti napadali, ne zna se ko je gori. Ako ti ne znaš da su komunisti žestoko napadali srpsku crkvu, čuvali stoku u srpskim hramovima, jahali popove, to ne znači da toga nije bilo. Posle Oslobođenja, u Brusniku je na zadušnice milicija branila prilaz groblju, to su naredili srpski komunisti.

 2. Mile says:

  Da li se to Milo vratio kući, ali vidno podmladjen tokom boravka u Majamiju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *