ПУКЛА БРУКА – МИЛОГОРЦИ НЕ ВЕРУЈУ: Kако би Мило данас објаснио овај свој говор из 1989 (ВИДЕО)

ПУКЛА БРУКА – МИЛОГОРЦИ НЕ ВЕРУЈУ: Kако би Мило данас објаснио овај свој говор из 1989 (ВИДЕО)

17 јануара 2020

Интернетом кружи снимак Мила Ђукановића из 1989. године, тачније јануара током такозване „антибирократске револуције“ током које су смењени председник Савеза комуниста Црне Горе Миљан Радовић и председник Председништва СР Црне Горе Божин Ивановић.

Исте године у фебруару Мило Ђукановић са 29. година постао је најмлађи премијер у Европи.Снимак је привукао пажњу многима по својој бизарности јер млади Ђукановић у свом говору 1989. године у којем напада Савез комуниста ЦГ, и говори о реторици којом се служе, најбоље осликава тренутно стање у Црној Гори.

Мило у говору оптужује комунистички врх Црне Горе да на бестидан начин плаши црнгорски народ „потенцијалним великосрпским хегемонизмом, као негатором црногорске нације и државе“, називајући такве тврдње „болесним халуцинацијама“.

Преведено на српски, Мило сада ради исто оно због чега је овако жустро критиковао Савез комуниста ЦГ.

Подсетимо, у Црној Гори је усвојен спорни Закон о слободи вероисповести у црногорском парламенту упркос противљењу Митрополије црногорско-приморске СПЦ, уз хапшење посланика дела опозиције, што је додатно продубило постојећу кризу у тој држави.

KOMENTARI4 коментара

 1. Косовац says:

  Ово је још један доказ да су комунисти главни протагонисти стварања шупље нације Монтенегрина. Не би требало употребљавати израз Црногорци, зато што се пре појаве комуниста и ватиканоида, израз „Црногорац“ код нас употребљавао у позитивном контексту. Као Пироћанац, Шумадинац, и слично. Међутим, како време пролази, израз „Црногорац“ постаје све више негативан. Зато сада у Црној Гори, сви се православни представљају као Срби, све је мање Црногораца. Неправедно, али је боље препустити тај израз овим Црногорцима отпадним идиотима српског корпуса. ……….Зачи, не треба се чудити овом верском закону у ЦГ, њега су такође донели комунисти, само сада избегавају да се тако представљају. Сада су Еврокомунисти. Види се и примећује да им много прија што је ЕУ пуна комитета и комесара.

  • padre says:

   Koji to komunisti, pobogu!On li to radi zato, što je po ubeđenju komunista?

   • Косовац says:

    @ padre, …..Побогу, па чуо си ваљда да Мило Ђукановић критикује комунисте који тврде да великосрпски хегемонизам напада на црногорску нацију. Значи, тада је тврдио да су комунисти антисрби, значи српски непријатељи. И да комунисти имају велику секирацију за очување црногорштине која је нападнута од Срба. Мило је навео не само српске комунисте, него комплет све југословенске комунисте, удружене у злочиначком антисрпском подухвату. ……….Уопште није битно да ли је мило по убеђењу комуниста, сорошоид, ватиканоид, или било шта, битно је шта сада ради. Ако си ти „ћорав“ па не видиш, и то је у реду. Али сви видимо да сада Мило напада српску цркву исто као што су је и комунисти нападали, не зна се ко је гори. Ако ти не знаш да су комунисти жестоко нападали српску цркву, чували стоку у српским храмовима, јахали попове, то не значи да тога није било. После Ослобођења, у Бруснику је на задушнице милиција бранила прилаз гробљу, то су наредили српски комунисти.

 2. Mile says:

  Da li se to Milo vratio kući, ali vidno podmladjen tokom boravka u Majamiju?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u