ПУКЛА БРУКА У БОСНИ: Нови скандал у режији Сарајева

ПУКЛА БРУКА У БОСНИ: Нови скандал у режији Сарајева

22 јануара 2024

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да амбасадор БиХ при Сталној мисији УН Златко Лагумџија није имао одобрење Председништва БиХ да се сврстава ни на једну страну приликом данашње расправе о дешавањима у Украјини.

– Република Српска, без чијег пристанка се не могу доносити никакве одлуке у име БиХ, све време апелује да дође до успостављања мира. Подршка за наставак оружаног сукоба неће донети ништа добро украјинском народу – истакао је Додик реагујући на то што је Лагумџија у име БиХ потписао саопштење којим „позивају Русије да прекине агресорски рат и повуче своје трупе из Украјине“.Додик је подсетио да се Српска од почетка сукоба залаже за неутралан став.

– Од почетка сукоба Српска је против сврставања на било чију страну и сматрамо да је то једини исправан став, тако да БиХ нити било ко у њено име може да потписује нека саопштења мимо сасгласности сва три члана Предедништва у чијој је надлежности спољна политика – поручио је Додик.

(СРНА)

KOMENTARI4 коментара

  1. Gebre-Isus Pedros says:

    Kakva bruka, sva 3 tamo naroda nemaju ni osećaj za bruku, moral i stid, to su tvrdoglavi ljudi koji su uvek samo oni u pravu bez obzira na argunentaciju. Zato ih niko ni ne voli. Al ok, i meni je matori iz RS, jest kajav jest, tj.nije nikakav,al moraš podržavati svoje kakav je. Al kažem istinito, svi su oni septička jama. To je ko i tamo,koga podržati kad su ješe i munđosi ista septička jama, dane rade ovi ovima, oni bi ovima.

  2. Velika Metla says:

    Брука је у Сарајстану, илити тамном вилајету, редовно стање код балија. Нема места чуђењу.

  3. Бели Орао says:

    То је у усраној Босни кад се сваки идиот себе сматра државом и не поштује устав!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u