ПУКЛА БРУКА У ВИЉНУСУ: Препирка Зеленског и Столтенберга!

PUKLA BRUKA U VILJNUSU: Prepirka Zelenskog i Stoltenberga!

13 jula 2023

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je kontroverzne izjave Vladimira Zelenskog na NATO samitu alijanse objasnio „teškom situacijom u Ukrajini i na frontu“.

Novinari su na završnoj konferenciji za novinare posle samita NATO u Viljnusu pitali generalnog sekretara kako objašnjava kontradiktorne izjave Zelenskog, koji je završnu izjavu prvo nazvao „apsurdnom“, a potom „dobrom“.„Svi razumemo izuzetno tešku situaciju u Ukrajini“, rekao je on.

Generalni sekretar je objasnio da se ukrajinska kontraofanziva suočava sa poteškoćama.

„Zbog toga Ukrajina traži više pomoći iznova i iznova i stoga su saveznici povećali snabdevanje modernijim sistemima naoružanja“, rekao je Stoltenberg.

On je takođe pozdravio činjenicu da je „Vladimir Zelenski odobrio osnivanje Saveta NATO-Ukrajina“.

Zelenski, koji je u utorak uveče stigao na samit u Viljnusu, prvobitno je apsurdom nazvao nedostatak definicije vremenskog okvira za pozivanje i članstvo Ukrajine u NATO

On je, međutim, već u sredu, u zajedničkim izjavama sa liderima zemalja NATO-a, donete odluke nazvao „dobrim“.

Tokom susreta sa američkim predsednikom, Džo Bajdenom, Zelenskom je upućena poruka od strane Bajdena da mu je “poznato koliko su Ukrajinci zabrinuti i očajni zbog kašnjenja isporuke naoružanja, ali da SAD čine sve što je u njihovoj moći”. Znači, i od Amerike samo još jedno “prazno obećanje” i “šargarepica na štapu”, dok se paralelno, kako je potvrdio jedan od ključnih ljudi Kremlja, Sergej Nariškin, vode razgovori sa CIA o “početku pregovora o primirju”.

Podsećamo, Zelenski je u nekoliko Tviter objava izrazio razočarenje NATO samitom, nazvavši alijansu “nesigurnom”, što je izazvalo oprečne reakcije i po prirodi je pomalo “uvredljivo” za alijansu koja “pruža sigurnost”.

Zelenski je rekao da je NATO nesiguran, a da je “nesigurnost slabost”, te da će ponaosob o tome da priča sa liderima NATO zemalja.

Podsećamo, Zelenski je u poslednjih dve sedmice vršio žestoke napade na pozicije ruske armije sa ciljem da pokaže NATO alijansi da je Ukrajina dovoljno sposobna da se nosi sa Rusijom, međutim, nekog značajnog uspeha nema, sem što na određenim linijama fronta neke tačke uspeju da pretvore u tzv. “sive zone”, ali one ubrzo opet bivaju povraćene pod kontrolu armije RF.Zelenskom je pomak na ratištu ispostavljen kao nezvanični uslov za dobijanje pozivnice za članstvo u NATO, ali se ispostavilo da su to sve samo “diplomatske igre”, jer je jasno da nije realno da zemlja koja je u ratu postaje članica NATO alijanse.

Bez obzira na propagandnu kampanju zapadnih medija, jasno je da je rezultat NATO alijanse nikakav i da zapadna alijansa pokazuje nemoć, a Ukrajina biva sve slabija o čemu neupitno i najbolje svedoči jasno pokazan i manifestovan očaj i razočarenje ukrajinskog lidera.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Fol Zelenski traži mnogo oružja, a fol NATO mu ne dostavlja toliko oružja. Kao na pozornici, Zelenski i NATO se kao prepiru, znaš zemljače Jevreju mi se trudimo, šaljemo, ali ovi ludi Rusi predstavljaju veliku prepreku…. Ustvari, NATO šalje oružja i više nego što treba, samo vi Ukrajinci nastavite da ga koristite iz petnih žila. ………………..Ali ja nikako ne mogu da se otmem utisku da je ipak Zelenski na većem stepenu hijerarhije (piramide) i od Stoltenberga, i od Makrona, i od Bajdena, i od Grete Tunsberg. I od predsednika Nemačke videli smo. Nije Zelenski mačiji kašalj, njegova jevrejska leđa čuva Izrael, pa kud' ćeš više.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *