ПУКЛА ТИКВА: Посвађали се Вучић и Дачић!?

PUKLA TIKVA: Posvađali se Vučić i Dačić!?

31 maja 2017

Preksinoć je održan sastanak između Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, na kojem su razgovarali o tome ko će, nakon Vučićeve ostavke, zauzeti mesto premijera Srbije.

Naime, u medijima se dosta spekulisalo o tome ko će, sada već bivšeg premijera, Aleksandra Vučića zameniti na ovoj funkciji. Ime koje se najčešće pominjalo po određenim medijima bilo je upravo ime prvog potpredsednika Vlade i šefa diplomatije Ivice Dačića.

Međutim, izgleda da do ovakvog scenarija uopšte neće doći. Kako se saznaje iz dobro obaveštenih izvora, na sastanku došlo je do razmimoilaženja oko toga ko će biti novi premijer.

Ovom prilikom, Aleksandar Vučić potpuno je isključio mogućnost da Dačić nasledi njegovu fotelju.

Nakon što mu je Vučić saopštio svoju odluku, šef diplomatije je planuo, i sad već bivšem premijeru rekao:

– To uopšte nije u redu! Obećao si mi to mesto! Podržao sam te na izborima i kakav je to način, obećao si mi to mesto!

Vučić mu je, kako kaže izvor, na to rekao:

– I bez obzira na to, nećeš biti premijer.

Dačić je očigledno bio vidno izrevoltiran i donekle uvređen ovom odlukom, ali to nije ubedilo Vučića da promeni mišljenje.

Podsetimo, prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić rekao je da će kada izabrani predsednik Aleksandar Vučić položi zakletvu, obavljati posao premijera, do dolaska nove osobe na tu funkciju.

Kako je rekao, nada se da će to biti kratko.

– Ja sam prvi potpredsednik vlade koji po Ustavu i po zakonu zamenjuje predsednika vlade. Predsednik vlade je juče podneo ostavku zbog odlaska na novu dužnost. On će sutra položiti zakletvu i praktično ću ja obavljati taj posao predsednika vlade i zaduženja koja vlada ima do izbora nove vlade – rekao je Dačić.

Takođe, Ministar spoljnih poslova i lider socijalista, Ivica Dačić, ocenio je juče da ima male šanse da bude novi premijer pošto aktuelni Aleksandar Vučić zvanično postane predsednik Srbije.

– Mislim da su mi male šanse da budem premijer jer nisam po volji zapada – rekao je Dačić agenciji Beta u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

Uprkos svemu, nije isključeno da nekim neverovatnim spletom okolnosti Dačić ipak postane premijer. Ne bi bilo prvi put da Vučić sve drži u neizvesnosti do poslednjeg trenutka i da donese odluku kojoj se svi najmanje nadaju – kaže sagovornik.

(Espreso)

KOMENTARI7 komentara

 1. Predrag says:

  Kada je najgori mogući šljam na vlasti u jednoj zemlji ima li tu iznenađenja? Naravno da nema.

  • RaDuKa says:

   i šljam ima dostojanstvo.... ovi su samo veleizdajnici i derikože Srbima!!!

 2. kuka says:

  Meni ovo liči na igru dva smutljivca.

  • milutin says:

   Misliš igru dva SMRDLJIVCAA da da takoje

 3. Lazar says:

  Ko će biti Predsednik Vlade Srbije, Vučić se pita kao i ja. Vladari koji zaista vladaju, već su postavili na to mesto onu lezbaču Brnabićku...

 4. Hedona says:

  Nisu se braća po fotelji od 1990 posvađali nego ih je Soroš upravo uveo u dilemu i novi nivo igrice zvane NWO (sve za fotelju, fotelju ni za šta). A vi braćo Srbi sa KiM očekujte nakon svih ukidanja da će vam i srpsku zastavu na svadbama npr. ukinuti ova dvojica uskoro da bi otvorili novo poglavlje 35 u igrici

 5. Ajaj says:

  Tačno tako narode, sve je to sasvim jasno, ali ne sekirajte se jer postoji dan pravednog suda Božijeg kada ćemo pevati od sreće jer će svako dobiti po delima svojim. Verujte u Spasitelja Sina Božijeg a Gospoda našeg Isusa Hrista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *