ПУКЛА ТИКВА: Посвађали се Вучић и Дачић!?

ПУКЛА ТИКВА: Посвађали се Вучић и Дачић!?

31 маја 2017

Прексиноћ је одржан састанак између Александра Вучића и Ивице Дачића, на којем су разговарали о томе ко ће, након Вучићеве оставке, заузети место премијера Србије.

Наиме, у медијима се доста спекулисало о томе ко ће, сада већ бившег премијера, Александра Вучића заменити на овој функцији. Име које се најчешће помињало по одређеним медијима било је управо име првог потпредседника Владе и шефа дипломатије Ивице Дачића.

Међутим, изгледа да до оваквог сценарија уопште неће доћи. Како се сазнаје из добро обавештених извора, на састанку дошло је до размимоилажења око тога ко ће бити нови премијер.

Овом приликом, Александар Вучић потпуно је искључио могућност да Дачић наследи његову фотељу.

Након што му је Вучић саопштио своју одлуку, шеф дипломатије је плануо, и сад већ бившем премијеру рекао:

– То уопште није у реду! Обећао си ми то место! Подржао сам те на изборима и какав је то начин, обећао си ми то место!

Вучић му је, како каже извор, на то рекао:

– И без обзира на то, нећеш бити премијер.

Дачић је очигледно био видно изреволтиран и донекле увређен овом одлуком, али то није убедило Вучића да промени мишљење.

Подсетимо, први потпредседник владе Ивица Дачић рекао је да ће када изабрани председник Александар Вучић положи заклетву, обављати посао премијера, до доласка нове особе на ту функцију.

Како је рекао, нада се да ће то бити кратко.

– Ја сам први потпредседник владе који по Уставу и по закону замењује председника владе. Председник владе је јуче поднео оставку због одласка на нову дужност. Он ће сутра положити заклетву и практично ћу ја обављати тај посао председника владе и задужења која влада има до избора нове владе – рекао је Дачић.

Такође, Министар спољних послова и лидер социјалиста, Ивица Дачић, оценио је јуче да има мале шансе да буде нови премијер пошто актуелни Александар Вучић званично постане председник Србије.

– Мислим да су ми мале шансе да будем премијер јер нисам по вољи запада – рекао је Дачић агенцији Бета у Привредној комори Србије у Београду.

Упркос свему, није искључено да неким невероватним сплетом околности Дачић ипак постане премијер. Не би било први пут да Вучић све држи у неизвесности до последњег тренутка и да донесе одлуку којој се сви најмање надају – каже саговорник.

(Еспресо)

KOMENTARI7 коментара

 1. Predrag says:

  Kada je najgori mogući šljam na vlasti u jednoj zemlji ima li tu iznenađenja? Naravno da nema.

  • RaDuKa says:

   и шљам има достојанство.... ови су само велеиздајници и дерикоже Србима!!!

 2. kuka says:

  Meni ovo liči na igru dva smutljivca.

 3. Lazar says:

  Ко ће бити Председник Владе Србије, Вучић се пита као и ја. Владари који заиста владају, већ су поставили на то место ону лезбачу Брнабићку...

 4. Hedona says:

  Nisu se braća po fotelji od 1990 posvađali nego ih je Soroš upravo uveo u dilemu i novi nivo igrice zvane NWO (sve za fotelju, fotelju ni za šta). A vi braćo Srbi sa KiM očekujte nakon svih ukidanja da će vam i srpsku zastavu na svadbama npr. ukinuti ova dvojica uskoro da bi otvorili novo poglavlje 35 u igrici

 5. Ajaj says:

  Tačno tako narode, sve je to sasvim jasno, ali ne sekirajte se jer postoji dan pravednog suda Božijeg kada ćemo pevati od sreće jer će svako dobiti po delima svojim. Verujte u Spasitelja Sina Božijeg a Gospoda našeg Isusa Hrista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u