ПУКЛО ПРИЈАТЕЉСТВО – АНГЕЛА МЕРКЕЛ ШАЉЕ СПЕЦИЈАЛЦА У БЕОГРАД: Вучић у великом проблему због најновијег услова Немачке

PUKLO PRIJATELJSTVO – ANGELA MERKEL ŠALJE SPECIJALCA U BEOGRAD: Vučić u velikom problemu zbog najnovijeg uslova Nemačke

20 marta 2018

Predstavnik nemačkog ministarstva spoljnih poslova uskoro će doći u Beograd sa predlogom „rešenja“ kosovoskog pitanja.

Prema pisanju dnevnog lista „Danas“ od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Nemačka će, pored već poznatog zahteva da Beograd i Priština potpišu pravo obavezajući posrazum, tražiti da takozvana država Kosovo za početak dobije status posmatrača u Ujedinjenim nacijama.

Predlaže se model Palestine za Prištinu, usvojen 2012. godine u vreme predsedavanja Vuka Jeremića u Generalnoj skupštini svetske organizacije.

Berlin (za sada) ne smatra da Srbija treba i formalno da prizna nezavisno Kosovo, ali da bi ovakav potez bio „dobro rešenje“, jer bi Beograd faktički, ali ne i formalno priznao nezavisnost svoje južne pokrajine.

Sve ovo je nedavno predočeno i Vučiću kada je bio gost Angeli Merkel u Berlinu, prenosi list.

(srbin.info)

KOMENTARI19 komentara

 1. goran says:

  Ne rece li Vucko da mu je Merkel najblizi prijatelj. E, moj Vucko, pucas po svim savovima.

  • Velika Metla says:

   Goran,niko,pa ni "vučko",ne bi prošao bez psihičkih posledica posle onakvog političkog "salto mortale",koji je on izveo napustajući Radikale! (bilo koju stranku)! Takvu promenu izvesti mogu osobe bez identiteta,dostojanstva,morala i bez "obraza"! Nikada normalan čovek to ne bi bio u stanju izvesti! Ispada da su još i Čeda "prašak",Čanak primeri dostojanstva,privrženosti,jedini u Srbiji,bez obzira što im je politika,u najmanju ruku,potpuno bez ikakve veze s mozgom,ALI ipak su istrajni i privrženi,i ne menjaju je kao ovaj mentalni bolesnik!

   • goran says:

    Tacno tako, Vucic je kameleon bez karaktera.

  • Bildenovi99 says:

   Jeli ti žao,veliki patriota ,šteta što neće povezati autoputem Niš sa Prishtine gde mu je koalicioni partner Haradinaj što volji da jede srpski malji deca i Tiranom ,gde mu je prijatelj Rama.

  • Radojko says:

   Sprema Vučko sendviče za isprane mozgove. Ide na Referendum, njegovi botovi idu za njim i u smrt ako treba a da ne znaju čemu sve to služi.Ona baba bi dala cijelu pemziju da bi joj bilo bolje, umesto da od masne guske traži da joj vrati oduzeto, jer to pemzioeneri nisu to dali dobrovoljno, oduzet im je deo penzije, pridodata poskupljnja na pijaci, struje, lekova, odeće...I posle svega pod spremljenim pritiskom Evrope Srbi idu na referendum pre leta da priznaju Kosovo. I priznaće ga, ne znam samo koliko vrede glasovi na referendumu, a ako bude kao na glasnjima onda će opet 22% +3% dati glas za Vučića. Ode Kosovo kao sanke na ledu.

   • Idi begaj:) says:

    Mislis mrtvi ce glasati za zive,nista ne brini buducnos nam je zagarantovana sa av av av...

 2. ARTILJERAC says:

  Svi znaju kako mi treba da poklonimo naše Kosovo i Metohiju, neka baba pokloni rursku oblast i Berlin svojim prijateljima kriminalcima što su kapital stekli prodajom droge pa sada treba da operu pare.

 3. Dušan says:

  NIKADA

 4. Lazar says:

  Izričito..NE .. NE i ..NE....što se tiče ikakvog i bilo sličnog predloga .. odbaciti ..bez udvoravanja kao što je radio Fašista Tadič

 5. Velika Metla says:

  Uopšte mi nije jasno zašto ovaj nacistički zapad na čelu s "perjanicom demokratije"naci-čemerikom ne ugura "kosove-narko-republjik" u UN i ostale međunarodne organizacije? Zašto to traže od Srbije? (Naravno da znam zašto to traže od Srbije,nego je poenta mojeg pisanluka to zašto zapad ne pokaže svoju snagu,i jačinu,pa svojim autoritetom ne završi posao po pitanju srbske južne pokrajine Kosova i Metohije sam)?

  • vindfaker says:

   moraju prvo ukinuti pravo “veta” u SB, ka tome i idu, medjutim onda ce se stvari resavati drugacije...

   • Velika Metla says:

    vindfaker,degenerisani i nemoralni zapad optužuje za jednoumlje ceo ostatak sveta,a to što na silu hoće njihovo zapadnjačko jednoumlje da uguraju,po svaku cenu celom svetu,to onda nije jednoumlje! Gotovi su!

  • goran says:

   Cilj zapadnih hijena nije toliko da priznaju Kosovo kao samostalnu drzavu, koliko da umanje i unize Srbiju kao drzavu.

   • Buba says:

    Bravo Gorane!Baš tako

 6. Barakuda says:

  A šta se to njemačkoj toliko uvijek žuri na štetu Srba ?

 7. Trifun says:

  Platicete nacisticki gadovi za sve! Necete se izvuci. Nema nazad.

 8. gogi says:

  Da, to su naši 2veliki prijatelji nemci"! Pitam se samo ko još osim Vučića, Čede i Čanka hoće da uđe u tu prokletu EU, u kojoj se nalaze svi naši istorijski neprijatelji?!

 9. Goksi says:

  Mislim da bi samo imbecilna zemlja dala nešto što je njeno- naoružanim teroristima! Kosovo je naše, da nije, ne bi svi naši neprijatelji tražili, baš od nas da ga priznamo! Ako to uradimo, posle će tražiti priznanje za Rašku,Vojvodinu i Bog zna šta još! Sloba je bio za sve u pravu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *