ПУКЛО ПРИЈАТЉСТВО!? БОРИС БЕКЕР ИМА САВЕТ за Новака Ђоковића!

PUKLO PRIJATLJSTVO!? BORIS BEKER IMA SAVET za Novaka Đokovića!

11 januara 2018

Bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker ima favorita na Australijan openu, a to nije srpski as.

– Da je neko pre godinu dana rekao da će se Rafa i Rodžer ponovo naći na vrhu liste, niko ne bi verovao. Mislim da su svi potcenili njihov kvalitet i strast za igru. Mislim da su još uvek gladni titula i smatram da je Federer favorit za osvajanje Australijan opena – rekao je Beker za Sportske novosti.

Boris je oduševljan što će ponovo gledati Novaka na terenu, ali što se tiče Melburna, nije optimista.

– Da li Novak kože da konkuriše za titulu u Melburnu? Prvo, nadam se da može da igra. Otkazivanje Abu Dabija i Dohe nisu dobar znak, očigledno da nije 100 odsto fit. Budući da više nisam njegov trener, ne mogu da procenim koliko je spreman, ali savetovao bih mu da proba. Ovih nedelja testirao je kolike su mu mogućnosti i tek će nakon prvog meča znati na čemu je tačno.

Nemac je naveo da Đoković ima vremena da se vrati na prvo mesto na ATP listi.

– Za to sigurno ima vremena, 30 mu je godina i ušao je u najzrelije tenisko doba. Pitanje je kakvo je Novakovo ukupno zdravstveno stanje, koliko opterećenje može da podnese njegov lakat.

Beker kaže da je srećan jer je u Agasiju i Štepaneku pronašao trenersku kombinaciju koja ima smisla.

– Radek je u toj priči bio karika koja nedostaje. Štepanek mu je sparing-partner. Radek je jako talentovan teniser, donedavno je bio aktivan, odlično razume igru i siguran sam da će imati dobre savete za Novaka, naročito u mentalnom pristupu. Osim toga, većinu igrača poznaje na ličnom iskustvu. Na papiru, ta kombinacija je optimalna, ali ponavljam, krucijalno pitanje je Novakova spremnost. Ali imam osećaj da će nastupiti i da će dobiti dobru povratnu reakciju – poručio je Boris.

KOMENTARI4 komentara

 1. padre says:

  Pa u čemu se odražava to "pucanje prijateljstva"?

  • Zoran says:

   Ma prijateljstvo niej puklo, puko je Djokovic.

 2. M says:

  ...fizički,tehničko-taktički ili psihički...kako je pukao Đoković?!?O ispravnoj dijagnozi ovisi i ispravnost terapije-ozdravljenje!

 3. Nikoleta says:

  Po cemu novinar zakljucuje da je puklo prijateljstvo i stavlja tako ruzan naslov? Beker je rekao sve kako treba i potpuno realno i profesionalno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *