ПУКЛО САВЕЗНИШТВО НЕМАЧКЕ И АМЕРИКЕ: „Идите и носите са собом своје пројектиле“

PUKLO SAVEZNIŠTVO NEMAČKE I AMERIKE: „Idite i nosite sa sobom svoje projektile“

10 avgusta 2019

Berlin je odgovorio na pretnje Vašingtona da će povući američke trupe iz Nemačke, navodi Hanoveriše Algemajne. „Ako Amerikanci povuku svoje trupe, trebalo bi sa sobom ponesu i svoje nuklearne projektile“, rekao je vođa nemačke levice u Bundestagu Ditmar Barh.

Konkretno, predsednik stranke Die Linke u Bundestagu, pozitivno je reagovao na poslednje izjave ambasadora SAD u Berlinu Ričarda Grenela, javlja nemački list.– To je više nego uvredljivo. Poreski obveznici u SAD nastavljaju plaćati 50 hiljada američkih vojnika u Nemačkoj, a Nemci i dalje profitiraju od trgovine za domaće potrebe – rekao je američki diplomata.

– Savezna vlada mora da prihvati ovaj predlog i sa Vašingtonom razgovara o planu povlačenja trupa -rekao je u intervjuu za Hanoveriše Algemajne vođa nemačke levice u Bundestagu.

Prema Ditmaru Barhu, ambasador SAD Ričard Grenel je u potpunosti u pravu.

– Poreski obveznici u SAD ne bi trebalo da plaćaju i američke vojnike u Nemačkoj. Nadalje, američki poreski obveznici ne bi trebalo da plaćaju ni razmeštaj američkih nuklearnih raketa u Nemačkoj – složio se predsednik leve frakcije Bundestaga i dodao:

– Ako Amerikanci povuku svoje trupe, trebalo bi da ponesu sa sobom i svoje nuklearne rakete. I naravno, trebalo bi da ih odvezu u SAD, a ne u Poljsku, jer će u suprotnom to dovesti do naglog pogoršanja odnosa s Rusijom, što je u suprotnosti s interesima Nemačke i Evrope – naglasio je predsednik stranke Die Linke u Bundestagu.

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad2 says:

  američke OKUPACIONE snage u nemačkoj, jer te trupe su i dalje po tom osnovu stacionirane tu.Pa ako smatraj uda nemačka i dalje treba da bude okupirana onda neka plaćaju.Nemci su JEDNOM pojeli G da idu na istok, sumnjama da će 2x da jedu isti ručak serviran iz amerike i engleske pogotovo što ideologija i ekonomija marša na istok uopte više nije profitavilna, ne na taj način.Amerikanci su shvatil ida im trebaju drug ebuudale za napad na rusiju ali bi da zadrže znažno vojno prisustvo u nemačkoj jer se PLAŠE nezavisne nemačke a sada bi još i da im nemci to plaćaju jer džep je bušan.Normalno nemcima zaista nije potrebna američka vojna mašina sa nuk.bombama na njihovoj teritoriji i biće tu vrlo zabavno posmatrati kako će amerikanci na kraj uda dobiju šut kartu, na istok ili zapad, svejedno.

 2. Slobodanka says:

  Američka imperija izgleda kao da pravi istu grešku kao nekadašnja Staro Rimsko carstvo. Da bi mogli da ratuju po svetu, a sada su najviše usmereni na Bliski istok, zatim Srednju Aziju, itd. od svojih eu-ropskih vazala, starinski rečeno u svojim zapadnim eu-ropskim provincijama, traže povećanje izdvajanja za vojsku što će se odraziti kao smanjenje prihoda za lokalne potrebe u evropskim državama. Gotovo isti problem je imalo i Staro Rimsko carstvo. Sredinom trećeg veka Rim i Carigrad bili su zabrinuti zbog novog Persijskog carstva Sasanida na njihovim istočnim granicama. Sasanidi su odgurnuli rimske legije sa Eufrata i iz današnje jugoistočne Turske. Kao što vidimo tamo se i danas ratuje. Sasanidi su bili glavni neprijatelj carstva, a ne Huni kao što se često smatra. Huni kao pretnja su došli kasnije. Značajni vojni potencijali Rima bili su okrenuti persijskoj pretnji nekoliko decenija, oko pola veka im je trebalo da otklone persijsku pretnju. Ali to su postigli smanjivanjem prihoda u zapadnim provincijama carstva što je imalo razne štetne posledice koje su dovele do konačnog pada carstva.

 3. Slobodanka says:

  Svet je stvarno poludeo. Američki (i Vatikanski) saveznici Hrvati postavili su 27 aprila ove godine spomen ploču Alojziju Stjepincu u centru Jerusalima i to na Putu suza kojim je, prema predanju, poslednji put prošao Isus Hrist na putu do Golgote, gde je razapet na krst. Više u tekstu: "Nisu ni Jevreji savršeni: Stepinac bio verski stub NDH, a spomen ploču dobio usred Jerusalima 10.08.2019. EFRAIM ZUROF (Šef centra Simon Vizental): NE MOGU DA UZMEM ČEKIĆ I DA JE RAZBIJEM, ALI ĆU UČINITI SVE DA BUDE SKINUTA. „To je odvratno. Memorijalnoj ploči Alojziju Stepincu nema mesta nigde u svetu, a kamoli u Jerusalimu...“

  • Ivana says:

   Nemojte tako SPC i veliki vođa će priznati zločinca Stepinca za svetog ili se barem praviti glupi i to prećutno dopustiti.

   • Milan says:

    Iz nešto ranijih hrvatskih vesti od 28.04.2019.g. : "Prigodom prvog hodočašća Hrvatske magistralne delegacije Viteškog reda Svetoga groba jeruzalemskog u Svetu zemlju, od 23. do 30. travnja (aprila), u subotu 27. travnja u Austrijskom gostinjcu (zgrada za goste uz samostan) Svete obitelji u Jeruzalemu, na ulazu u kapelu otkrivena je spomen-ploča na Hrvatsko nacionalno hodočašće u Svetu zemlju godine 1937. i boravak bl. Stepinca, hrvatskog mučenika i viteza Svetoga groba, jeruzalemskog u tom gostinjcu. Spomen-ploča postavljena je na inicijativu Hrvatske magistralne delegacije čiji je zaštitnik bl. Alojzije Stepinac. Austrijski gostinjac nalazi se u Via Dolorosa (Put suza, Jerusalim) kojom je bl. Alojzije 23. srpnja 1937. nosio križ tijekom križnog puta...

   • Cp6a says:

    Verovatno se radi samo o tvojoj ogorčenosti, jer tvoj komentar nema veze sa istinom.

 4. Beli Orao says:

  Vaši koljači iz drugog svjetskog rata a vi im to dozvolili , tako sad ste ista đubrad !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *