ПУКОВНИК ЈНА УЗБУРКАО РЕГИОН: Победе које Хрвати славе су измишљене битке СВЕ ЈЕ ТО ЛАЖ као и тобожњи пораз Српске Крајине (ВИДЕО)

PUKOVNIK JNA UZBURKAO REGION: Pobede koje Hrvati slave su izmišljene bitke SVE JE TO LAŽ kao i tobožnji poraz Srpske Krajine (VIDEO)

19 avgusta 2018

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, bio je pukovnik JNA, Republike Srpske Krajine (komadant Severnodalmatinskog korpusa) i Vojske Savezne Republike Jugoslavije, Slobodan Vukosavljević. Tema emisije je bila pad i izdaje Republike Srpske Krajine.REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA NIJE POBEĐENA

„Republika Srpska Krajina nije pobeđena, već je srpski narod iz nje sklonjen, odnosno ona je pala zato što nije ni branjena. Nigde nisu zabeležene ozbiljne borbe, bojevi i operacije koje bi oslikavali pravi rat između jedne I druge vojske. A pobede koje slave Hrvati nisu nikakve bitke – to su sve izmišljeni bojevi”, rekao je na početku emisije pukovnik Vukosavljević, dodajući:

„Pad Srpske Krajine je posledica interesa: Angloamerikanaca, koji su hteli da zavladaju Jadranskim arhipelagom, i da, imajući u vidu planove kojima su hteli da osvoje Balkan, ovladaju severnodalmatinskom pločom; Vatikana koji želi da Balkan bude čist katolički prostor; Nemaca koji su tražili novog saveznika u stvaranju nekog novog Četvrtog Rajha; I Hrvata koji su želeli etničku čistu Hrvatsku”.

U emisiji se govorilo i o težnji Zapada da porazi Srbe, o geopolitičkoj pozicije Republike Srpske Krajine, o Vojsci, Policiji i liderima Srpske Krajine, o Slobodanu Miloševiću, Arkanu i Kapetanu Draganu, o paravojnim jedinicama u Krajini kao i o tome kako je srpski narod u Dalmaciji bio sklonjen sa svojih vekovnih ognjišta, ali i zašto JNA nije izvršila puč na početku raspada Jugoslavije.

Intervju, za medijsku kuću „Centar”, (Zgrada „Borbe”, Trg Nikole Pašića 7, Beograd) vodio je gl. urednik srpskog medija „Srbin.info”, Dejan Petar Zlatanović.

(Centar,Srbin.info)

KOMENTARI8 komentara

 1. Očevidac says:

  Srbin.info je ozbiljan nacionalan kanal i ne bi trebao da se bruka ovakvim gostima. Krajinu je branio narod preko TO, od vojske i pomenutih likova je bilo samo štete. Redovna vojska je ginula, deca od 19 godina, a bedni oficiri pili i pljačkali u pozadini. Ko je digao iz Zapadnog Srema sa prve linije odbrane teritorijalce i poslao da brane Cazinsku krajinu, a kad je trebalo uzvratiti pomoć Kninskoj krajini, poneli ste se kao kurve. Na taj slepački JNA voz su se i nakačili Banija, Lika, Kordun... Samo su gledali da ućare nešto i zbrišu za Srbiju. Vojsku smo plaćali pola veka da nas brani, a na kraju je opljačkani i porušeni Vukovar morao finansirati bahanalije JNA i Knina. Uzaludne žrtve s naše strane i sad još slušam titoistički šljam kojima je rat bio brat... Vidi "pukovniče" Božja vertikala funkcioniše za razliku od vas slepaca. JNA nije uradila ništa za RSK!

  • da da says:

   kad čujem ¨paravojne jedinice¨ koje nisu postojale dođe mi da mu psujem sve živo i mrtvo...svaki čovek koji je imao oružije u krajini je bio pod vojnom ili policijskom komandom..zato pukovniče prvo pitanje...zašto si pobegao sa prve linije?

 2. Vojna peMzija says:

  Uzeli privilegije za dezerterstvo. Ajde što ste se isprodavali i na ratu 91 zaradili, ali to što se hvališete svojom nesposobnošću pod maskom oficirske časti, fujjjjj. Pa žene rintaju od davadesete do 67 i ne mogu u penziju zbog prekida usled rata, a ovi retardi se hvale što su sa 30 godina i 5 godina staža u povlašćenim penzijama. Pa univerzitetski profesor u naučnom zvanju na privatnom fakultetu sa 35 godina staža ima duplo manju platu od vojnih peMzija. Jaojjj, ne mogu da ga slušam više!

 3. toma says:

  Tacno je da rata nije bilo,sve je bilo dogovoreno.Samo nije bilo dogovoreno da ce hrvati protjerati sve srbe iz krajine i dosta njih i ubiti.Ratnih dejstava nije ni bilo jer je vojska vec izvukla tesko naoruzanje i vecinu svojih jedinica iz krajine.Krajina je bila predata jos u dejtonu,naime zapad je pravio plan kako da zavrsi rat i kako da rijesi njegov najveci i jedini problem na blakanu,a to je radikalni islam.Srbi su dobili Republiku srpsku jer nisu htjeli nikako zivjeti sa muslimanima,ali zato su predali Krajinu.Muslimani nisu smjeli ostati sami zato su hrvati nagradjeni cjelovitom hrvatskom u zamjenu za zivot sa muslimanima u Federaciji BiH.

  • VAZDA KMET says:

   Dopustite bivšim kmetovima austrijskih i madžarskih grofova neka se raduju u stanju Kolektivne Halucinacije. Da im nije bilo " velikosrpskog miloševićevog režima " šta bi slavili u Mitovima o tzv. Domovinskom Ratu. Fatamorgana 30 godina: sve treba da se promeni da bi sve ostalo isto: uvek, navek, zauvek & VAZDA KMET. M. Krleža TROVARSI ALTRO SIGNORE-traženje novog Gospodara. Čak i hrv. istoričari (Jakovina, Klasnić, Markovina )elaborišu "povijesnu istinu":HR je bila neovisna samo u YU....EU komesar doneo je Direktive iz Brisela:na hrv to lepše zvuči:Povjerenik je donio Smjernice ! Pitanje: kad je iko ikada pitao Kmetove za bilo šta ?? ILUZIJA NEOVISNOSTI !

 4. rajko says:

  U svim ratovima u bivšoj SFRJ svi su poraženi, a nema pobednika. Čudna su to vremena bila. Za šta se borio NATO? Kaže da ovlada ovim prostorima, Jadranom i posredno Mediteranom. A na koji način mu je za to smetala SFRJ? Bila mu prevelika? Smešno. Poljska nije bila prevelika, a SFRJ jeste? Srbi nisu hteli u NATO? Pa kako se nadaju da će ući sad posle onolikih zločina koje je nato nad njima počinio u poslednjih 30 godina? Nema tu mnogo logike. Da Vatikan zaokruži katoličke prostore? Ala ih je zaokružio, svaka mu čast. Ni dugmići nisu ostali. Da Nemačka dobije saveznika za stvaranje četvrtog rajha? E, ovo mi je još blesavije i besmislenije. Gde im je četvrti rajh, nema ga ni sad, posle čitavih 30 godina? I koga su dobili za saveznike? Hrvate do kosti iskompromitovane ustaškim zločinima! I šta će sad sa takvim saveznicima, osim u ladno Dunavo? Hrvati hteli etnički čistu Hrvatsku? Pa eto, dobili su je i šta sad? Ne znaju šta bi ni sa njom ni sa sobom. Sve su to bili neki tercijalni interesi, neke efemerne teme za mediokritete i dangube. Ipak mislim da su iza svega stajali pravi opasni, krvoločni zlikovci koji su imali na umu samo pljačku i sopstveni materijalni interes. Oni mislim da su ostvarili sve svoje ciljeve emotivne (kanibalističke) i materijalne (pljačka) i da su jedino oni pobednici u jugoslovenskoj krizi. Tu mislim pre svih na Madlen Olbrajt i njenu kliku.

  • Miraš says:

   Sirija je slićne veličine kao bivša SFRJ pa su i nju isplanirali da iskomadaju u više država. I sada trenutno američke snage kontrolišu sirijski Kurdistan oko 26% teritorije Sirije i još oko 4% (baza Al Tanf na jugu sirijskog Homsa). Slično komadanje predvidjeno je i za Irak, a tamo su još uvek prisutne američke snage i nemaju nameru da odu što su juče ponovo izjavili. Ima još država za primer, da ih sve sada ne navodim. ... Vojska JNA im je sigurno smetala jer to nije bila vojska po orijentaciji slična natovskoj. Zatim ona je bila dosta jaka (recimo 6-ta u Evropi) i imala je zadatak da štiti državu. Takvu vojsku njima je najlakše bilo da unište iznutra u medjusobnim etničkim i verskim sukobima, dakle u gradjanskom ratu koji su spolja potpomagali na razne načine. Sa Poljskom nisu baš imali sličan slučaj jer ona je većinski i poljska i katolička te nisu imali osnov (šavove) za njeno komadanje. Osim toga žurili su se da bi stigli na ostale ciljeve dok je Rusija oslabljena te zato je bio potreban i rat da bi brže postigli to što žele. Kao što vidimo vojsku Srbije stalno slabe i ona je iz godine u godinu sve više na zajedničkim vežbama sa NATO-om. Srbija ima maksimalan i najveći broj sporazuma sa NATO-om koju bilo koja nečlanica te alijanse ima! Postupno nas navikavaju, dakle računaju na kuvanje žabe. Otprilike 5 miliona stanovnika je maksimalan standard za marionetsku državu na prostoru bivše SFRJ. Rat im je doneo još jednu pogodnost da je posle njega imovina mnogo čega obezvredjena, a zemlja oslabljena te sve mogu da kupuju za manje novaca, za tepsiju ribe. Velike globalističke firme i NATO su veoma srodne, one su instrumenti iste elite (kako god je zvali "vlada u senci", "duboka država"). Zato se NATO (koji je globalna organizacija) i velike globalističke firme osvajačice sveta medjusobno dopunjuju. Tamo gde će uči i postati vlasnici njihove globalističke firme sigurniji su da postoji i domaća vojska pod njihovom kontrolom što se postiže zbližavanjem sa NATO i u sledećem koraku učlanjenjem u tu alijansu. Ako domaća vojska ne bi bila pod njihovom kontrolom, ona može bilo kada da napravi puč i da skloni njima lojalnu domaću vladu. Nove njima neposlušne vlasti mogu da proglase nacionalizaciju stranih firmi, a toga se boje kao kuge! Dakle više ciljeva su imali: vojno preuzimanje prostora ali i političko preuzimanje zemlje (U Srbiji je bio najvažniji puč 05 oktobra mada su uticali i pre toga ali ipak manje), pljačku, pretvaranje cele države u neokoloniju uz izmenu svesti naroda. Sve u svemu novi gospodari smislili su i računaju na što potpunije i trajno porobljavanje. Psihološko-propagandni rat i operacije pod lažnom zastavom su im posebno poslužile kao deo rata te na kraju uspeli su i da osude i to uglavnom na medjunarodnom sudu sve važnije vojne ličnosti koje su umele i htele da im pruže vojni otpor.

 5. VAZDA KMET says:

  Dopustite bivšim kmetovima austrijskih i madžarskih grofova neka se raduju u stanju Kolektivne Halucinacije. Da im nije bilo " velikosrpskog miloševićevog režima " šta bi slavili u Mitovima o tzv. Domovinskom Ratu. Fatamorgana 30 godina: sve treba da se promeni da bi sve ostalo isto: uvek, navek, zauvek & VAZDA KMET. M. Krleža TROVARSI ALTRO SIGNORE-traženje novog Gospodara. Čak i hrv. istoričari (Jakovina, Klasnić, Markovina )elaborišu "povijesnu istinu":HR je bila neovisna samo u YU....EU komesar doneo je Direktive iz Brisela:na hrv to lepše zvuči:Povjerenik je donio Smjernice ! Pitanje: kad je iko ikada pitao Kmetove za bilo šta ?? ILUZIJA NEOVISNOSTI !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *