ПУКОВНИК ОГАР: Лакнуло ми је што Косово неће бити део Унеска

PUKOVNIK OGAR: Laknulo mi je što Kosovo neće biti deo Uneska

9 novembra 2015

ogar_620x0Da je Kosovo primljeno u Unesko, to bi bila prilika za desatanizaciju OVK kojoj bi se tako omogućilo da, pod plaštom čestitosti, nastavi ka svom neizmenjenom cilju – brisanju prošlosti srpskog i hrišćanskog Kosova, smatra francuski pukovnik Žar Ogar.

„Prijem te prividne države bio bi šamar za Ujedinjene nacije koje nikad nisu prestale da priznaju da Kosovo pripada Srbiji. Time bi UN ismejala njihova sopstvena organizacija zadužena za pitanja obrazovanja, nauke i kulture“, kaže Ogar, koji je komandovao francuskim specijalnim snagama tokom rata na Kosovu 1999. godine, prenosi pariski list „Figaro“.

On ukazuje i da bi članstvo Kosova u Unesku omogućilo OVK da se dočepa prednosti te organizacije koje, kako navodi, bez sumnje ne bi iskoristili za održavanje srpske baštine na Kosovu, već za bogaćenje „klike na vlasti u Prištini“.

„Danas bi prijem Kosova u Unesko bio zgodna prilika za desatanizaciju OVK. Time bi joj se sasvim lako omogućilo da se okiti plaštom čestitosti i poštenja, dok bi joj teroristička i mafijaška priroda ostala nepromenjena, kao i njen cilj: u potpunosti izbrisati drevnu prošlost srpskog i hrišćanskog Kosova“, ističe on.

Pukovnik Ogar je poznat po pružanju pomoći ugroženim pravoslavnim manastirima na Kosovu, pre svega manastiru Devič, koji je u junu 1999. godine bio predmet najstrašnijih zločina albanskih pobunjenika iz redova OVK, što mu je donelo najviše odlikovanje Srpske pravoslavne crkve, Orden Svetog Save, podseća francuski list.

Ogar je prošle godine objavio knjigu pod naslovom „Evropa je umrla u Prištini“, u kojoj osuđuje zapadnu politiku, naročito francusku, tokom rata na Kosovu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. miroslav says:

    Posteno receno.Samo pukovnice kasno.Sramota vase zemlje je nazalost i vasa.Mnogo mojih Srba je poginulo i za vasu zemlju,da bi na kraju branili zemlju.Od vas.Ja ne prastam ni sebe ni decu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *