ПУКОВНИК ВОЈСКЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ ОТКРИО: НАТО је направио највећу глупост у историји када је напао СРЈ (ВИДЕО)

PUKOVNIK VOJSKE JUGOSLAVIJE OTKRIO: NATO je napravio najveću glupost u istoriji kada je napao SRJ (VIDEO)

14 aprila 2019

Bivši portparol Vojske Jugoslavije, pukovnik u penziji, Svetozar Radišić kaže da je NATO napravio veliku grešku bombardovanjem SRJ 1999. godine.

Radišić je objasnio da je napad na SRJ probudio Rusiju i Kinu koje su shvatile da bi mogle da budu sledeće i konačno uvidele kakvo je zlo NATO.On je objasnio da NATO, za osam godina rata protiv Srba, od 1991. do 1999. godine nije uspeo da pokori srpski narod i slomi njihovu želju za otporom. Prema njegovim rečima NATO je izgubio osam godina u ratu protiv Srba, a to vreme su iskoristili Rusija i Kina da ojačaju i da se suprotstave daljoj agresiji.

– Napravili su najveću moguću glupost u istoriji kada su napali SRJ. Svet je progledao posle agresije na SRJ. Rusija i Kina su shvatili da posle nas NATO kreće na istok – rekao je Radišić u emisiji “Naš aero put” produkcije “Snaga Naroda”.

Radišić je objasnio da Srbi mogu još jednom da se pohvale, da su se suprotstavili najvećem zlu svog vremena. Kkao što smo se suprostavili Otomanskom carstvu, Austrougarskoj, Nemačkoj, suprotstavili smo se i NATO-u.

(Pravda)

KOMENTARI12 komentara

 1. samostalan says:

  Gde si pukovnice bio za vreme rata, nego si se sad setio da prosipas pamet.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Kako gde je bio??? Pa bio je na dodeljenoj vojnoj dužnosti, ne odlučuje pojedinac u vojsci gde će.

 2. Ivke says:

  Jesmo i treba ali sada reka kinezi i ruje vrate pomoc

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Trebalo bi da nam vrate, bilo bi pošteno, ja 99% verujem da hoće.

 3. samostalan says:

  Toliko su bili glupi da sad imaju vojnu bazu na Kosovu preko koje kontrolisu pola Balkana. A sti si ti, pukovnice, postigao?

  • Milan says:

   Propustio si učenje o dijalektici još od Heraklita: sva priroda podvrgnuta je stalnoj promeni, na svetu "sve prolazi i ništa ne ostaje", itd. Kasnije je Simplikije dao skraćenu verziju "sve teče" nama veoma dobro poznatu kao "Panta rei". Dakle, sve su sile prolazne, pa i ta vojna baza na Kosovu.

   • samostalan says:

    Ako je i vojna baza nesto prolazno, zasto nam onda toliko smeta?

 4. Cetnik says:

  Shvatili su tek kad su im uzeli ukrajinu. Mi nista nismo dobili tu samo tezak zivot a Rusi i Kinezi tesko da ce moci da nam pomognu.

  • samostalan says:

   Mogli bi, ali nemaju nameru, to samo mi projektujemo nase zelje koje vidimo kao realnost. Infantilnost do koske.

 5. Zoran says:

  "Prema njegovim rečima NATO je izgubio osam godina u ratu protiv Srba, a to vreme su iskoristili Rusija i Kina da ojačaju i da se suprotstave daljoj agresiji."___________Ja, koliko znam, Rusija je imala Jeljcina koji niej iskoristio tih 8 godina, tek kad dosao Putin, a to j ebilo posl ebombardovanja Srbije. NATO jeste napravio najvecu g;lupost od Vijetnama, mozda i vecu, ali Rusija niej imala vremena da se sprema zbog toga, jer jednostavno Putin nije bio tada u opsticaju. Tek posle. Kina...ona je ojacala kad joj Amerika izvezla proizvodnju.

  • test01 says:

   Zapad jeste izgubio vreme ali su mislili da imaju Rusiju u saci i nisu spavali nego su poceli da organizuju ratove u bivsim oblastima SSSR nego je dosao Putin na vlast - upravo zbog agresije na Srbiju! Sto se tice Kine bio sam u Kini prvi put sluzbno pre 23 godine. Vec tada je Kina imala svu industirju i bila razvijena, upravo zbog zapada koji je izvozio svoju tehnologiju i pravio fabrike jer je bilo jeftino i profit je bio 100 puta veci. Nista se ne desava slucajno. Kina ima mnogo siromsanog stanovnistva ali su tehnoloski premasili bilo koga drugoga! I Japan je posle rata pravio jeftine stvari da bi postao tehnoloski gigant. Malo cinjenica ne skodi pri davanju komentara, mrznja prema Kini i Rusiji to ne pomaze!

 6. punca says:

  Ko je prvi napao SRJ ?! Ko je otrovao slovensko partizansko studentkinju u Sarajevu u zime86te ? Zasto Rusija nije branila Srbijo od Nato– ja . USTAV 74 TITO !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *