Puleni Franje Tuđmana i Ante Gotovine osudili puštanje Šešelja

Puleni Franje Tuđmana i Ante Gotovine osudili puštanje Šešelja

26 новембра 2014

sabor_glasovanje-090312_DamjanTadic_Cropix_625Hrvatski sabor danas je jednoglasno usvojio deklaraciju kojom je osudio puštanje iz haškog pritvora Vojislava Šešelja i zatražio da se vrati u zatvor zbog, kako je obrazloženo, ratnohuškačke i velikosrpske retorike.

„Obaveza je Srbije, kao države kandidata za članstvo u EU, da nedvosmisleno osudi svaki govor mržnje, projekat Velike Srbije i prekrajanje međunarodno priznatih granica“, kaže se u deklaraciji.

Navodi da je Šešelj pred Sudom optužen za ratne i zločine protiv čovječnosti počinjene nad Hrvatima, muslimanima,odnosno bošnjacima, i drugim nesrpskim stanovništvom na velikim đelovima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i srpske pokrajine Vojvodine.

Ocjenjuje se da je odluka Tribunala o Šešeljevom puštanju na privremenu slobodu donesena bez ujednačenih kriterijuma i odstupa od načela vladavine prava.

U deklaraciji se ističe da Šešelj, nakon povratka u Srbiju, „nastavlja s prijetnjama, zastrašivanjem i širenjem etničke i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, vrijeđa i ponižava žrtve, javno zagovarajući teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj kao članici EU i NATO“.

Sabor je zato u deklaraciji pozvao Savjet bezbednosti UN da hitno raspravi đelovanje Haškog suda u ovom slučaju, kako se ne bi narušilo povjerenje u međunarodne institucije.

KOMENTARI6 коментара

 1. Ranko-Banja Luka says:

  Vidi ih, kako su podigli rukice, još samo da se iz grla zaori ono što im je najdraže: zig hajl! Ustaše klete, možete Šešelja da poljubite u dupe!

 2. Nebojsa says:

  vidi Ustase se povampirile jebo vas konj stoko

 3. Lela says:

  Bas su se PRAVI javili !!!!!! Da ima 100 Seselja,niti jedan ne bi bio,kao sto su oni,a u istom orkestru vecina Hrvata !!!!! Sto o svojima ne govore,kako bi trebalo ? Sto ne donesu deklaraciju,da je Hrvatska fasisticka zemlja ?

 4. Lela says:

  Srbi su im svojom krvlju stvorili drzavu,a oni ih nagradili protjerivanjem i ubijanjem !!!!!!!!

 5. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su......... says:

  U Srebrenici nije bilo ni genocida ni zločina. Evo,skoro dvadeset godina od oslobođenja Srpske Srebrenice turad ne mogu da namaknu tih 8500 pobijenih,jer se većina izjasnila živima na zadnjem popisu u nepostojećoj Bosni. Ko zna šta oni tamo svake godine zakopavaju, verovatni otpad iz okolnih sela,a njiove bule,inače poprilično podgojene, razpekmeze se jedino kad ustanove da ih neko snima. Tada im suze teku niz rumeno (od čvaraka) lice,ko konjska go@wna niz zelekovu g@zicu........... Dakle, mujo, tražio si,evo ti ga......

 6. Za Srbiju says:

  Povampireni nacisti. Ne treba ovo olako shvatiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u