ПУПОВАЦ: Колинда ради оно што није ни Туђман!

PUPOVAC: Kolinda radi ono što nije ni Tuđman!

4 septembra 2015

milorad-pupovac-3 45U nekim sferama u Hrvatskoj je na delu više od „tuđamnizacije”, izjavio je predsednik Srpskog nacionalnog vijeća i poslanik u Saboru Milorad Pupovac.

Kako je naveo, neki ljudi idu desnije i od samog Franje Tuđamna i rade neke stvari koje ni on ne bi radio, što je ozbiljan problem za Hrvatsku.

U vreme Tuđmana, kaže Pupovac, teško da bi neko pokrenuo peticiju za vraćanje pozdrava „Za dom spremni”.

„Niti bi to smeo, niti bi to pokušao. Nezavisno od toga što se u Hrvatskoj u njegovo vreme raširilo nasilje prema Srbima i što je bilo raznih neprihvatljivih Tuđmanovih poteza, ali nije bilo ovolikog otvorenog skandiranja protiv Srba na koncertima i političkim skupovima”, naveo je on u intervjuu za beogradski Nedeljnik.

Pupovac je još dodao:

„Teško biste mogli zamisliti Tuđmana kako dovodi sveštenika da osveti predsednički ured. Ili Tuđmana koji bi se na takav način odrekao Josipa Broza Tita”, rekao je.

Ako HDZ osvoji vlast, onda će biti odgovorni kao država, a ne samo kao stranka za stanje manjinskih prava u Hrvatskoj.

„Ukoliko nastavi ovako kao poslednje tri godine, u slučaju da osvoji vlast, biće to problem za Hrvatsku, daleko veći nego što je bio za vreme vlade Zorana Milanovića. A ko će pobediti na izborima u Hrvatskoj, to se još ne može reći. Dosta je tu oscilacija, HDZ nije bez šansi, ali nije više ni siguran u pobedu”, rekao je.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *