PUŠKOV: Lukašenko će završiti kao Milošević

PUŠKOV: Lukašenko će završiti kao Milošević

22 decembra 2014

aleksandar-puskov 334Aleksej Puškov upozorio je predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka da bi zbog „detanta“ s Amerikom mogao da završi kao „Milošević, Gadafi ili Sadam Husein“.

„Milošević, Gadafi i Husein – svi su pokušavali da budu prijatelji sa Sjedinjenim Američkim Državama. Njihove sudbine su dobro poznate. Sada SAD nude ‘nove odnose’ Lukašenku. To je opasan eksperiment“, napisao je predsedavajući Odbora za spoljne poslove ruske Dume Aleksej Puškov na svom nalogu na Tviteru.

Ovaj komentar Puškova je, kako prenosi Raša tudej, usledio nakon nedavne izjave pomoćnice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland da je došlo do malog poboljšanja u američko-beloruskim odnosima.

Lukašenko se u nedelju sastao s ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom kada je opisao dve zemlje kao „susede i rođake“ i obećao da će „u jednom danu“ ispuniti sve što Porošenko zatraži.

Lukašenko je takođe rekao da beloruski građani „treba da prestanu da se mole samo za Rusiju“ i naložio vladi da pronađe nova tržišta za belorusku robu nakon kratkoročne odluke Moskve da obustavi uvoz proizvoda iz Belorusije.

Danas je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov rekao novinarima da bi Putin mogao da razgovara s Lukašenkom o postojećim problemima, na samitu Organizacije o kolektivnoj bezbednosti i Evroazijske ekonomske unije u utorak u Moskvi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *