ПУШКОВ: Нека Америка објасни како је бомбама отцепила Косово

PUŠKOV: Neka Amerika objasni kako je bombama otcepila Kosovo

16 marta 2018

Ruski senator Aleksej Puškov je, komentarišući osudu Vašingtona zbog toga što je ruski predsednik Vladimir Putin posetio Krim, predložio Stejt departmentu da objasni kako su bombama otcepili Kosovo od Srbije.

„Predlažem da u Stejt departmentu umesto saopštenja o Krimu kažu kako su, bez ikakvog referenduma, otcepili bombama i raketama Kosovo od Srbije. A Krim je bio ruski u vreme kada SAD nisu postojale – jedino su uspele nezakonito i sa oružjem u rukama da se odvoje od Britanije“, napisao je senator na Tviteru.

Ranije je ministarstvo spoljnih poslova SAD objavilo dokument pod naslovom „Krim je Ukrajina“. Tekst osuđuje Putinovu posetu poluostrvu, a ruske pretenzije na ovu teritoriju smatraju se lažnim. Takođe se primećuje da su na referendumu Krimljani glasali pod „pažljivim nadzorom naoružanih ruskih trupa“.

Krim je postao ruski region nakon referenduma, gde je više od 95 odsto stanovnika poluostrva glasalo u korist pridruživanja Rusiji. Prema Putinu, pitanje Krima „definitivno je zatvoreno“.

Juče je predsednik Putin zahvalio Krimljanima na vraćanju poluostrva.

KOMENTARI2 komentara

  1. Barakuda says:

    SAD je Ujedinjeno Kraljevstvo.....

  2. evandjelist says:

    Bravo brate Puškov. Puška si. Kada objasne ovo zlodelo koje još prave sa Kosovom i Metohijom, neka objasne i obmanu sveg poštenog sveta kako su oni to leteli na mesec, kada ne može da se probije termosfera sa Van Alenovim omotačem i ne može da se preživi radijacija na tom nivou. Za njih su Rusi i Gagarin Mika Hakinen. Nek se nose malo sinovi tame i zla eno pade im most na Majamiju. Bože me sačuvaj tih zlotvora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *