ПУШКОВ: Шта Србији требају војне вежбе са НАТО пактом?

PUŠKOV: Šta Srbiji trebaju vojne vežbe sa NATO paktom?

6 juna 2021

NA vojnu vežbu „Platinasti vuk“ odreagovao je visoki funkcioner gornjeg doma ruskog parlamenta i spoljnopolitički ekspert Aleksej Puškov.Na svom –kanalu napisao je:

„Srbija izvodi zajedničku vežbu sa provodit NATO. Razume se, Beograd je slobodan da sam rešava šta treba da čini, a šta – ne.

– Ostaje samo da se shvati – protiv koga je usmerena ta vežba? U čemu je njen smisao? Samo je NATO 1999. bombardovao Srbiju. Ona otada druge neprijatelje nije stekla».

KOMENTARI30 komentara

 1. Branko7 says:

  Vrijeme je za Srbiju da OBUSTAVI SVE vojne vjezbe sa NATO.

  • Ivana says:

   Kada krešemo s proterivanjem bošnjaka pokatoličenih Srba iz Srbije i Republike Srpske? Kada se počinje sa rušenjem džamije u Vrapčićima kod Mostara jer je izgrađena na imanju Anđelka Loze, zna li se šta? Kada se počinje sa rušenjem džamije u selu Križevići u opštini Olovo jer je izgrađena na imanju Ljubomira Divljanovića, zna li se šta? Kada se počinje sa rušenjem džamije Kralj Fahd jer je izgrađena na srpskoj zemlji na Alipašinom polju u Sarajevu, zna li se šta? Kada se počinje sa rušenjem Plave Džamije jer je izgrađena na hrišćanskom tlu, zna li se šta? Kada se počinje sa rušenjem svih objekata u Sarajevu koji su izgrađeni na srpskoj zemlji, zna li se šta? Kada se počinje sa rušenjem parlamenta BiH jer je izgrađen na zemljištu SPC-e, zna li se šta?

   • persida says:

    Ne zna se nista, Srbi se vise ne pitaju ni za sta. Njima se smeju cak i misevi u kanalizaciji.

   • garo says:

    Bravo Ivana za komentar.

   • Mile says:

    Otišla si van teme jer Mostar, Olovo, Sarajevo nalaze se u Bosni i Hercegovini. Ovo pitanje koje je postavio Aleksej Puškov upućeno je samo Srbiji.

  • Mile says:

   Ključno pitanje Puškova je na kraju teksta: "Ostaje samo da se shvati protiv koga je usmerena ta vežba? U čemu je njen smisao? Samo je NATO 1999 bombardovao Srbiju. Onda od tada druge neprijatelje nije stekla." - Da stvarno PROTIV KOGA vežba Srbija zajedno sa NATO-om imajući u vidu da je NATO osnovan sa ciljem da uništi Rusiju, tj. nekadašnji SSSR, ali kao što vidimo nastavili su po starom te zadnjih nekoliko godina svu svoju agresivnost usmeravaju ka Rusiji. ISPADA DA I VOJNO NEUTRALNA SRBIJA VEŽBA SA NATO-OM PROTIV RUSIJE. DALEKO SMO OD GRANICA RUSIJE, ALI NA OVAJ NAČIN NATO NE SAMO DA PRKOSI RUSIJI PARADIRAJUĆI PO ZAPADNOM BALKANU, NEGO LUKAVO NAM PRAVE PROBLEM ZA BUDUĆNOST SA RUSIJOM KAD NAM BUDE POTREBNO DA KUPIMO NEKO NAMA BAŠ POTREBNO RUSKO NAORUŽANJE. Turska je tvrdo obećala da neće S-400 dati Amerikancima na uvid, a šta može da uradi prevrtljivo-lulava Srbija.

   • zolja says:

    dali ne dali ima cip da ne radi protiv ruskih aviona..

 2. šiško says:

  Srbiji ne trebaju vojne vežbe sa nato. Šta više, Srbija bi volela da više nikad ne vidi i ne čuje za nato. Ali psihopati na čelu države treba nato, jer ga zapad drži na kratkom lancu. Da je odbio ove vežbe, zapad bi ga istog časa uhapsio i odveo u ameriku na sudjenje za čitavu gomilu krivičnih dela koja je počinio. Zato psihopata drži Srbiju kao svog taoca, podmeće je natou i zapadu, u ime Srbije ispunjava sve njihove zahteve i tako već godinama parazitira na našoj muci.

 3. Beli Orao says:

  Dok je bagra na vlasti ostajemo prikriveni natovci !!!

 4. persida says:

  Sta Rusiji treba da zapadne zemlje koje joj rade o glavi naziva partnerima?

  • Mile says:

   Rusija tako može da razgovara sa drugim zemljama po osnovu svoje veličine i snage. Nego smešno je da komarica Persida pripitkuje naprimer slona: što si ovo, što si ono.

   • persida says:

    Po istoj logici ne bi ni ti kao komarac trebalo da preispitujes sta radi NATO jer oni su u odnosu na tebe komarca barem deset slonova.

    • Mile says:

     Aha, komarice, ulovljena si! U odbrani svoje neizgrađene ličnosti oslanjaš se na NATO.

  • Rista says:

   Persida, uz mene ste jedini komentator koji je do sada napisao ispravan odgovor. Naši Srbi se jednostavno pogubili u izmaglici muke i ropstva u kojem trenutno živimo.

 5. Velika Metla says:

  Neka ti na to pitanje odgovori Putin, jer on podržava Musliju pogotovo pred svake izbore.

  • persida says:

   Dobro kazes, o tome sam vec pisala. Ne znam ima li ikoga u svetu ko ne podrzava Musliua? Pocev od srpske opozicije i Siptara, pa do kineskog predsednika i Putina. Zapad ga takodje podrzava jer im je sve dao ili za dzabe ili za male pare.

  • test01 says:

   podrzavam, Rusi podrzavaju ovu kvinslisku i kriminalnu vladu a na drugu stranu daju ovakve izjave.

  • E.Lirsch says:

   Tacno tako. Bez podrske Kremaljske jajare ne bi on dugo jahao srpski marod. Ali to "caru" ne smeta.

 6. ostrogorski says:

  Srbija, to je Vučić i njegova kamarila. A ta Srbija je prijatelj neprijatelja Srba i Rusa. Vučić, Dačić i Vulin su otkrili ko su, besnom reakcijom, na tačan opis Vučićevog psihološkog profila, od strane plavog Anđela - Marije Zaharove a, povodom Vučićevog "niskih strasti" sa Trampom. Tom prilikom ta, crna trojka koja robi, pljačka i rastura Srbiju, je na najprimitivniji način izvređala Vladimira Vladimiroviča, Sergeja Viktoroviča i Mariju Zaharovu. Niko u Srbiji nije smeo ili nije hteo da osudi takav primitivizam vrha vlasti Srbije. Verovatno misle da nije sramota onoga što se prostituiše već, onoga što to vidi.

  • Ivana says:

   Trebaju Vučku vežbe da nato pakt može posle bombardovanja Srbije i paljenja i rušenja srpskih bogomolja po Krajini i Kosovu ruš bogomolje Srba u Bosni. Bravo Vučiću izdajniče he..o te naš glupi narod.

 7. Rista says:

  Većina Srba nalegne na rudu kada ovako nešto ozbiljno i nižerazredno dođe iz Rusije, pa da odgovorim onako kako treba. Gospodine Puškov, NATO države su porobile Srbe, rasturile Srbiju i sada caruju. To je onaj NATO u koji vi uzaludno pokušavate da se učlanite još od njegovog postanka. Gospodine Puškov, Srbija MORA da pošalje nekoliko vojnika na NATO vežbe jer bi drugačije pritisak NATOa bio daleko veći. Ali...Srbija ne mora da kupuje oružje od Rusije, iako ga kupuje. Srbija ne mora i niko je ne sili da dolazi na Proslave u Rusiju ali ipak dolazi sa svojom elitnom gardom. Srbija može da uvede sankcije Rusiji ali ipak ih nije uvela. Gospodine Puškov, zašto ste vi uveli sankcije Srbija zajedno sa NATO državama? Čak i porobljena Srbija je stala uz Rusiju. Gospodo Srbi, kako to da ste vi progutali CIJA otrov i da ste se paralisali? Gospodo Srbi, znate li vi zašto se na vlast u porobljenoj državi postave kvislinzi a ne robovlasnici? Oni ipak vladaju ali porobljenom narodu je bačena skretnica i većina naroda pljuje kvislinga na vlasti a zaboravlja ko ga je postavio, zaboravlja da porobljenom zemljom ne vlada kvisling nego na kraju ga krivi za svaki korak koji napravi robovlasnik. Na kraju zaboravlja i ko ga je porobio i krivi kvislinga za sve muke a kvisling nije u stanju da donese ni jednu jedinu odluku osim da sprovede naređenja. Do kraja ćete optužiti Vučića zato što nas Amerika bombardovala. Srbiji se danas nudi članstvo u NATO, ali se nije učlanila bez obzira na pritiske. A taj otpor ipak dolazi od kvislinga Vučića. Ne treba NATOu Crna Gora i Makedonija, treba im Srbija. Šta vam to govori, Srbi? Šta se to dogodilo Srbima da ne razlikuju više posledice od uzroka? Ubili smo Miloševića, ubijamo Vučića a onda valjda sledi grande proseravanje i podićićemo spomenik Klintonu a ne Miloševiću. Srbi, zar vas stvarno tako lako zajebati?

  • Suzuki Vitara says:

   Risto, usraso stari, prolupo si ko otvoren prozor. Smanji mrznju, to nije zdravo iako si krvat.

   • persida says:

    Udario si coveku etiketu i mislis da si nesto rekao. E, pa nisi, mozes li da nam ovde dokazes da upravo ti nisi i usrasa i Hrvat. Hajde, molim te.

  • vanja says:

   Najbolji i najtrezveniji komentar !

 8. miliorad5 says:

  pa MORAMO inače će nas opet bombardovati,bolje mi malo da se igramo u pesku sa njima nego da nas stvarno napadnu, a to je moguće,jer do pormena u EU NIJE došlo i taj 4.RAJH sada ide krupnim koracima ka ratu.Beloruska "kriza"i uporan nastavak "majdanskih" operacija u toj državi je jasan signal njihovih poslednjih STRATEŠKIH i taktičkih priprema pred napad na rusiju.Ali ako minsk pruži dovoljan politički otpor oni će krenuti u direktan vojni napad,i bez obzira na sve mislim da će to biti USKORO.Ako budemo imali sreće ova god.će proteći još mirno ali za sledeću to je malo verovatno,i verovatni razlog odugovlačenja operacije DANAS je potreba za dodatnom konsolidacijom moći unutar EU snaga koje guraju rat protiv rusije, zbog trampa imaju i dalje probleme i pojavljuju se ozbijne sumnje u njihov LEGITIMITET naročito u vezi EU kvaziparlamenta.Videćemo, ali ratni bubnjevi na zapadu se pojačavaju a to je vrlo jasan signal šta dolazi.

  • šiško says:

   Ne, niko nas više neće bombardovati. Oni smatraju da su sa nama završili time što su nam zagadili zemlju za sledećih nekoliko miliona godina. Osim toga, ni oni sami nisu postigli rezultat kojim se mogu podičiti. Pretrpeli su velike gubitke, bar što se tiče basnoslovno skupe tehnike, a politički rezultat je polovičan. KiM je prema rezoluciji 1244 koja je doneta nakon bombardovanja ostao u sastavu Srbije. Oni su, doduše, na mala vrata za svoje trupe obezbedili ulazak u Srbiju ili prolazak, ne znam tačno, ali to nije ono što su oni želeli. Oni su hteli da nas prisile da njima prepustimo ne samo KiM, nego i celu Srbiju. Sve u svemu, neće nas bombardovati jer nemaju više nikakav cilj i motiv, a što se tiče čistog iživljavanja, to im se neće isplatiti, utoliko pre što se sve više razotkriva njihova prljava medijska igra kojom su opavdavali sve svoje akcije protiv Srba. Da ne pominjemo Rusiju i Kinu koje danas stoje iza nas i štite nas politički, a mislim da su spremne i da nas vojno podrže ako bude potrebno. NEMA VIŠE NIKAKVOG BOMBARDOVANJA.

 9. Milutin says:

  Prijatelje drži blizu a neprijatelja još bliže. A Rusi su nam prijatelji.

  • Radojko says:

   bravo, uzeo mi rec iz usta. jedino tacno.kad ne bismo drzali vezbe kako bi znali kada i od koga mogu da nas napadnu. srbija je okruzena NATO.a tacno je da nam je kozirev uveo sankcije u najtezem trenutku. prema tome.. use i u svoje kljuse..prijatelji blizu, a neprijatelji jos blize.. bravo milutine..

  • Radojko says:

   bravo, uzeo mi rec iz usta. jedino tacno.kad ne bismo drzali vezbe kako bi znali kada, kako i od koga mogu da nas napadnu. srbija je okruzena NATO.a tacno je da nam je kozirev uveo sankcije u najtezem trenutku. prema tome.. use i u svoje kljuse..prijatelji blizu, a neprijatelji jos blize.. bravo milutine..rano je za otvaranje karata.ovolika koncentracija nato zemalja,gde ima mnogo neresenih pitanja u evropi, koje ce englezi da umnoze, valja se drzati stare izreke..a za pocetak bi mogli prvo da prebrojimo svoje zrtve i kao jevreji napravimo jad vasem..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *