Puštene vehabije koje su planirale atentat na Vučića

Puštene vehabije koje su planirale atentat na Vučića

7 avgusta 2013

Aleksandar VučićU Bosutu, nadomak Aranđelovca, uhapšena je tročlana teroristička grupa, pripadnika vehabijskog pokreta, a prilikom pretresa kod njih je pronađena velika količina oružja koja je tom prilikom oduzeta. Uhapšeni su Ismet Cicvara, i otac i sin Tomislav i Goran Pavlović, a kako su javili beogradski mediji, oni su danas puštene da se brane sa slobode, a meštani sela su u strahu.

Goran Pavlović je, inače, prešao u islam i njegovo ime je sada Abdulah.

Prilikom pretresa kuće u ataru sela Bosut pronađen je jedan „škorpion“ sa metkom u cevi, jedna lovačka puška sa skraćenom cevi tzv. „kratež“ i jedna malokalibarska puška.

Pronađena je i jedna vazdušna puška, veća količina dimnih kutija koje se upotrebljavaju za zamagljivanje terena, kao i velika količina municije različitog kalibra. Oružje je, kako se veruje, bilo namenjeno u terorističke svrhe, a do hapšenja je došlo 29. jula nakon dužeg praćenja i opservacije situacije.

Pronađen je i zaplenjen jedan laptop i nekoliko mobilnih telefona.

Oružje, laptop i telefoni su oduzeti, a uhapšeni su privredeni uz krivičnu prijavu nadležnom istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu.Nema potvrda da je ova teroristička grupa planirala atentat na prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Beogradski i mediji u BiH, odnosno Republici Srpskoj pišu da je ova grupa, kako se u prvi mah sumnjalo, organizovala vehabijski kamp, a da je kasnije navodno ispostvilo da su oni planirali atentat na vicepremijera Vučića, po nalogu proletos uhapšenog narko bosa Nasera Keljmendija.

U Srpskoj naprednoj stranci, međutim, nisu hteli da komentarišu te medijske napise.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *