Путин Америци шаље геј азиланте

Putin Americi šalje gej azilante

5 maja 2018

STATISTIČARI su saopštili podatak da je u 2017. porastao broj onih koji žele da emigriraju iz Rusije za čak 39 odsto u odnosu na 2016. To je najveći broj podnosilaca zahteva za dobijanje američkog državljanstva građana Rusije u poslednje 24 godine.

Američke vlasti tvrde da su primile 2.664 molbe za dobijanje izbeglištva u periodu od septembra 2016. do septembra 2017. godine. Kad se zna da američka migraciona služba daje politički azil ljudima koji imaju dokaze da su politički proganjani zbog rase, religije, nacionalnosti, ali i određenim socijalnim grupama, može se izvući pogrešan zaključak da u Rusiji za vreme predsednika Vladimira Putina vlada „teror i diktatura“.

Ali to ipak nije tako. Naime, i površna analiza pokazuje da je rapidni rast zahteva za azil počeo 2013. kada je u Rusiji donet Zakon o seksualnim manjinama, odnosno zakon o zabrani propagande homoseksualizma. Tako je u propagandnom ratu protiv Rusije, Zapad počeo da koristi „novi adut“, kršenja ljudskih prava i beg gej populacije iz Rusije, koja tvrdi da odlazi zbog homofobije.Jedan od osnivača mreže informacija gej populacije u Rusiji Igor Kočetkov je 2017. upozorio na progon homoseksualaca u Čečeniji.

– Uspeli smo da evakuišemo iz Čečenije 114 ljudi netradicionalne seksualne orijentacije, od čega je 92 već napustilo Rusiju – kazao je Kočetkov lane.

On tvrdi da su od aprila 2017. počela hapšenja gejeva u Čečeniji, ruskoj republici na Kavkazu, gde je većinsko muslimansko stanoviništvo. Tamo gejeve smatraju bolesnim ljudima.

Sa homoseksualcima na Kavkazu solidarizovali su se i oni iz Francuske. Osim toga, Francuzi su tužili vlasti Čečenije Međunarodnom sudu. Asocijacija francuske gej populacije smatra da je predsednik Čečenije Ramzan Kadirov organizovao „genocid nad homoseksualcima“. Iz kruga čečenskog predsednika odgovaraju da se ne vodi nikakav progon nad njima, već im se ne dozvoljava da vode agresivnu propagandu.

Nije mnogo bolja situacija ni u drugim republikama na Kavkazu, gde živi uglavnom muslimansko stanovništvo. Razlika je u tome što je predsednik Čečenije Ramzan Kadirov od svih tamošnjih predsednika republika najradikalnija figura i svaka njegova odluka ima poseban odjek.

KADIROV U SUKOBU I SA „SVOJIMA“

KADIROV se javno suprotstavio i ministarki obrazovanja Rusije, koja je insistirala da deca na Kavkazu, kao u celoj Rusiji, ne nose marame u školama. Kadirov je kazao da će njegove ćerke ići u školu sa maramama ili će prestati da dolaze na nastavu. Na Kavkazu se vodi diskusija i o tome da se legalizuje mnogoženstvo. Upravo zbog svega toga mnogo je onih koji veruju da na Kavkazu žive po svojim pravilima i ne osvrću se na naredbe iz Moskve.

(Branko Vlahović / Novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zoran says:

    Nece se usrece ni ovde. Sin jedna Amerikanke, gej, pa prica majci, a majka nama: Nikad Amerika nece da nas prihvati.

  2. Zoran says:

    Gejevi bi trebalo da idu u Evropu, eventualno Kanadu. Niakako u Ameriku. Kanada je DALEKO tolerantnija za njih od Amerike, Evropa jos vise. Kad vidis recimo uvrnute vesti...goli isli u muzej u Parizu,... to nikad nije Amerika. To je Evropa, eventualno Kanada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *