ПУТИН АМЕРИЧКОЈ ТЕЛЕВИЗИЈИ САСУО ИСТИНУ У ЛИЦЕ: Русија је у сваком погледу исувише велика да би Запад могао да је изолује

PUTIN AMERIČKOJ TELEVIZIJI SASUO ISTINU U LICE: Rusija je u svakom pogledu isuviše velika da bi Zapad mogao da je izoluje

17 jula 2018

NASTOJANJA zemalja Zapada da izoluju Rusiju doživela su krah, a nisu ni mogla da uspeju s obzirom na veličinu teritoerije moje zemlje, na njenu ulogu na svetskoj areni i važnost na planu međunarodne bezbednosti i energetike – rekao je Vladimir Putin u intervjuu Fox News.

Naglasio je: „Rusija je u svakom pogledu isuviše velika da bi bila izolovana“.Ruski lider je američkom telekanalu rekao i da bi se Moskva „krajnje negativno postavila prema novom širenju NATO prema njenim granicama, odnosno prema ulasku u alijansu Ukrajine i Gruzije“.

Ukazao je da je Rusija stvorila svoje nove udarne sisteme naoružanja – „Kinžal“, „Avangard“ i „Sarmat“ – da bi odgovorila na istupanje SAD iz sporazuma o protivraketnoj odbrani.

Rekao je Fox News i da su ruske vlasti začuđene što američki specijalni tužilac Robert Miler nije povodom tvrdnji da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore zatražio pomoć Moskve.

Putin je – u intervjuu Prvom kanalu ruske državne televizije – priznao da je njegov razgovor sa Dionaldom Trampom u Helsinkiju bio sadržajniji nego što je računao:

„Smatrao sam da ćemo u Helsinkiju imati neku vrstu zagrevanja, ali je krenulo drugačije. Razgovarali smo partnerski.“

O američkom lideru je rekao: „Predsednik Tramp je veoma kompetentan čovek koji sluša i prihvata argumente. On je u materiji o kojoj se razgovara. O nekim ptanjima je ostao pri svom stanovištu. Na primer, povodom Irana“.

Dodao je: „Neki ga smatraju isključivo biznismenom, ali ja na mislim tako. On je već političar koji zna šta od njega očekuju Amerikanci“.

Putin je otkrio da on i predsednik SAD nisu dogovorili svoj naredni susret.

Otkrio je i da je Trampu predočio: da EU u Rusiji proda robe za 100 milijardi dolara i još usluga za oko 50 milijardi, Kina robe za 50 milijardi dolara a usluga za 7 milijardi dolara, a SAD – robe za %$12 milijardi i usluga za $5 milijardi.

„Naglasio sam da je to posledica sankcija. I da se nad tim treba zamisliti“.

Naglasio je da Damask kontroliše teritoriju Sirije na kojoj živi više od 90 odsto njenog stanovništva, ali da je u Tiuurskoj preko tri miliona izbeglica iz te zemlje, u Jordanu i Libanu – po milion.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miraš says:

    Snage SAA konotrolišu više od 60% od ukupne teritorije Sirije, ali na toj teritoriji koju konotrolišu živi najviše stanovništva. Najgušće naseljeni delovi Sirije su uglavnom na njenoj zapadnoj strani, npr. Damask 1 (grad Damask i on ima status pokrajine), zatim Latakija, Tartus, Dara, Alepo, Hama, Idlib, Damask 2 (Dimašk tj. unutrašnjost pokrajine). Idlib još uvek nemaju pod kontrolom, ali i to će stići da urade. Teritorijalno najveća sirijska pokrajina Homs ima i značajne delove pustinje te u celini gledano ne spada u gusto naseljene. Ali njeni severozapadni delovi jesu gušće naseljeni i oni se isto nalaze pod kontrolom Damaska. Pokrajina Deir ez Zor spada u redje naseljene, ali uz reku Eufrat ima dosta stanovništva i to više na zapadnoj strani koju isto kontrolišu snage SAA. Po statistici najredje naseljene pokrajine su: Deir ez Zor, Homs, Raka i Hasaka. SDF snage koje podržavaju Amerikanci pokrivaju baš te najredje naseljene delove Sirije, dakle njihov zadatak je bio lakši jer najteže je i najgore je voditi rat protiv terorističkih bandi u mestima sa puno civila. Ne može ni tako ljukavo kako su smislili Amerikanci - da osvoje i kontrolišu značajne delove sirijske pustinje kao što su jug Homsa gde se nalazi velika američka baza, istočni deo pokrajine Deir ez Zor, značajne delove pokrajina Hasaka i Raka - te da po osnovu kontrole tih velikih pretežno pustinjskih predela i teritorija Amerikanci se pitaju o budućnosti Sirije.

  2. Pingback: PUTIN AMERIČKOJ TELEVIZIJI SASUO ISTINU U LICE: Rusija je u svakom pogledu isuviše velika da bi Zapad mogao da je izoluje | NACIONALIST

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *