ПУТИН: „Американци су велики народ, али не изузетан“

PUTIN: „Amerikanci su veliki narod, ali ne izuzetan“

13 decembra 2016

Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas skepsu povodom ideje koju zastupa aktuelni predsednik SAD Barak Obama da je američka nacija izuzetna.

„Nesumnjivo, Sjedinjene Države i američki narod – to je velika zemlja i veliki narod, nema sumnje, niko to ne spori, ali govoriti o izuzetnosti, čini mi se da je to previše i da stvara odredene probleme u uzajamnim odnosima, ne samo prema Rusiji, kako mi se čini“, rekao je Putin u intervjuu japanskim medijima uoči posete Japanu, prenosi Sputnjik.

On je naveo da je Moskva želela da razvija odnose sa aktuelnom američkom administracijom, „ali nekako nisu uspeli u ključnim pravcima, po meni, ne našom krivicom“.

Ruski predsednik je naveo primer problema koji su nastali izmedu dve zemlje.

„Direktno su tokom rešavanja tekućih pitanja naše američke kolege, na primer, predložile rešavanje sirijske krize, a zatim su odjednom u UN izjavili da neće da se sastanu sa nama niti da razgovaraju. Treba razumeti šta uopšte žele ljudi u jednom resoru Sjedinjenih Država, u drugom resoru, postoji li neki opšti stav? I to je bilo više puta u više pravaca naše saradnje“, rekao je Putin.

On se dotakao i teme saradnje sa izabranim predsednicima SAD Donaldom Trampom, koji će stupiti na dužnost 20. januara.

Ubuduće treba razumeti kako će republikanci ostvariti svoje težnje da „učine SAD ponovo velikom državom“, naveo je Putin i izrazio nadu da problemi u saradnji država neće biti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Batina says:

    Gospodine Putin, amerikanci nit su narod nit nacija no jedan konglomerat od mnogih nacija i naroda. Sta su stvarno, pitaj boga, ali su izvrsili genocid nad Indijancima i oteli im zemlju, jedini koji su upotrebili nuklearno oruzje i to iskljucivo nad civilima, i da ne nabrajam, mozda su po tome izuzetni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *