ПУТИН АМИНОВАО: ПОЛЕТЕЛИ РУСКИ АВИОНИ!

PUTIN AMINOVAO: POLETELI RUSKI AVIONI!

23 aprila 2019

Rusko vazduhoplovstvo je danas popodne pokrenulo masivan napad na zapadni Alepo. Prema jednom vojnom izvoru u gradu Alepu, rusko vazduhoplovstvo se pridružilo Sirijskoj arapskoj armiji (SAA) u velikom bombardovanju položaja Hadžat Tahrir al-Šama u zapadnom delu provincije.

Izvor je javio da su ruski avioni pogodili položaje Hadžat Tahrir al-Šama u Kafr Hamri, Marat al-Artiku i nekoliko drugih lokacija duž zapadne i severozapadne ose pokrajine Alepo. Ranije danas, Sirijska arapska vojska (SAA) pokrenula je napad lansiranjem nekoliko raketa zemlja-zemlja i artiljerijskih granata prema položajima Hadžat Tahrir al-Šamu u zapadnom Alepu.

Napadi Sirijske arapske vojske (SAA) i ruskih vazduhoplovnih snaga sprovedeni su kao odgovor na džihadističke napade na grad Alep u kojem je poginulo 19 vojnika i više od 15 civila. Hadžat Tahrir al-Šam je pokušao da odgovori na kopneni napad sirijske vojske, ali nisu napravili nikakvu štetu.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. samostalan says:

    Napadaju Alepo godinama i nista. Rusi su trube kao i Amerikanci.

  2. A akoM says:

    Jedno je sigurno-ISIL-ovci su zaista hrabri vojnici!S lošim naoružanjem su ostvarili velike vojne uspjehe protiv jakih protivnika!Mnoge druge vojske-vojmici,bi davno napustili svoje položaje i Siriju pod teškim paljbom,a ISIL-ovci ne,ne povlače se!!!Ja nisam simpatizer njihove ideologije i nauka,niti vojničkih nedjela,ali priznam da su hrabri vojnici,čak vrlo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *