ПУТИН БЕСАН НА МИНИСТРЕ: „Причате ми бајке, а народ све сиромашнији!“ (ВИДЕО)

PUTIN BESAN NA MINISTRE: „Pričate mi bajke, a narod sve siromašniji!“ (VIDEO)

13 decembra 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je čuđenje, šta rade ministri u situaciji, kada prihodi stanovništva padaju, a nezaposlenost i namirnice rastu, naglasivši da „to nije šala“.

„Realni prihodi su pali za, koliko, tri, 4,3 odsto, a cena šećera je porasla za više od 71 odsto. Ljudi se ograničavaju, jer nemaju novca za osnovne namirnice. Gde vi gledate? To je pitanje! Ovo nije šala“, rekao je Putin, reagujući na izlaganje ministra za ekonomski razvoj Maksima Rešetnjikova o praćenju stanja na tržištu.„Rekli ste da „pratite“, a cene šećera rastu već nekoliko meseci. Znamo da u ovim uslovima opada i kupovna moć stanovništa. Stalno govorimo o tome“, rekao je Putin.

„U uslovima, kada nezaposlenost raste, prihodi se smanjuju, osnovne životne namirnice skupljaju, vi mi pričate bajke o tome šta ćete uraditi. Održavaćete sastanke? Nadate se u agenciju za antimonopol“, pitao je prisutne šef ruske države.

Putin je primetio da najbrže u svetu raste cena ulja – 30,8 odsto, dok je u Rusiji poskupljalo za 23,8 odsto.

„Znači, može još da raste. Žitarice (su poskupljale) za 19,09 odsto? A kod nas su makarone za 10,5 odsto, peciva 6 odsto. Ako se ne zaustave (cene), i dalje će skupljati! A imamo, ako se uzme u obzir prinos ili loša žetva, (šećer je) već je skočio za 71,5 odsto. Zato se i zaustavio (cena)! A vi mi ovde pričate bajke o tome šta ste radili sa izvoznicima i proizvođačima. Vaš rad nema nikakve veze s tim! Stoga uskoro očekujem efikasne mere i rezultate!“, rekao je ruski lider.

Putin je dao Vladi nedelju dana da reši problem sa rastom cena.

KOMENTARI13 komentara

 1. Cetnik says:

  Kod nas predsednik priča bajke dok ministri hipnozisani lepršaju.

 2. persida says:

  Nije valjda da si tek sad to otkrio, Tovaris Putine? Kad sam to pisala pre nekoliko godina, mnogi su skocili da me pljuju. Evo vam, dragi rusofili, Putin tvrdi isto sto i ja.

  • Miraš says:

   Rusi odavno žive u većim ili manjim poteškoćama, kriva njihovog standarda nije pravolinijska nego je izlomljena, krecava. A ti bi na površnom lupetanju o njihovom siromaštvu da zaradiš, da ti u domaćem narodu skoči rejting. Mrš bre.

 3. šiško says:

  Gde li je autor ovog teksta učio srpski? U Burgundiju ili u Peruu? Mrtav hladan deset puta ponavlja da životne namirnice "skupljaju"!!! Ovo je oblik glagola koji znači pribirati ili eventualno smanjivati se. Jedva shvatih da je pesnik hteo da kaže da namirnice "poskupljuju",da su "poskupele" itd. Imate li vi tamo nekog lektora ili nekog ko je studirao jezike? Na slične greške nailazim redovno i svuda. Do pre par godina nisam ni obraćao pažnju, ali sad mi je već stvarno dosta tog nepismenog sveta, pogofvu kad mi trabunjaju nerazumljive reči i fraze. Onaj ko je ovo pisao ili prevodio izgleda nikad u životu nije pročitao ni jednu knjigu kad ovakvu stvar ne zna. "Ulje skuplja..."!!! Strašno!!!

 4. Zorana says:

  Predstava za narod, kao kad dacic prekoreva poslanike za skupstinski restoran.

 5. I Love persida says:

  Putko kao nešto nije obavešten? Pa kako misliš da budeš vatrogasac svuda po svetu i da ljute bitke biješ a narod do sitosti da nahraniš? Valjda narod nije bio prioritet, isto kao i kod nas u Srbiji. Možda postanu bitni pred izbore dan-dva, pa im usta zapuše sendvičom bez šunke. Sva ekonomija Rusije se pretopila u vojnu industriju a od toga prehrane vojsku, ali šta sa ostalima? Putko sada ne želi neku obojenu revoluciju kao kod Saše. Ali Putko brine u svakome, ne?

 6. Rista says:

  Haha..koji pametan čoek. Pa ministri rade ono što mogu u okviru DRŽAVNE politike. Oni nemaju moći da spreče pad ekonomije ako Vrh, u Rusiji to je Putin, ne donese takvu odluku. Ko njih šta pita? Ako nešto samostalno pokušaju i iskoče ispred Precednika, biće smandrljani. Sad kada su uterali u tesno vodeći Putin politiku partnjorisanja, Putin krivi njih. Pa predaj im malo više vlast u njihovim resorima. Neće biti mnogo gore nego sa monopolskom vlašću Putina. Ovaj "populistički bes" Putina je ustvari davanje širih ovlašćenja ministrima i ako sam u pravu i oni donesu korisne odluke, onda je ipak Putin, iako malo populistički, napravio korak napred. Paste, politika je vratolomija i ovakva izjava Putina može biti i priznanje da je on kriv ali ipak to baca na ministre koji nisu smeli ni das upuvaju bez dozvole Putina. Aj da vidimo oćel Rusi zaustaviti inflaciju koja je već uzela maha, mada će to biti vrlo teško sa oligarh kapitalizmom i sankcijama. Ali paste, ni Zapad nije imun na inflaciju koja je sa pandemijom dobila krila, samo oni nemaju oligarh divljački kapitalizam i već su uhodani kako da narod polako i neprimetno vode kroz čak i malo veće inflacije. A kad narod shvati, države su već intervenisale i ono što je narod izgubio oma se zaboravlja. Taj sistem i mogućnosti Rusija još nema i nije razvila jer oligarhe zaboli za državnu politiku. Oni su iznad države Rusije i iznad Putina. Još malo štrojenja oligarha Putinu neće biti na odmet a ministri su još ograničeniji delovanjem oligarha nego Putin i nemaju mogućnosti Putina. Dakle, odeš kod oligarha koji pravi ruski šećer, opičiš mu šamarčinu i kažeš "Nije situacija da ti i dalje praviš profit preko leđa naroda" a onda mu ubaciš dobrog milicajca i on treba da kaže "Rusija će biti zahvalna ako deo lopovskog profita žrtvujete za narod". Tako to Putin uradio već par puta, ali sada će izgleda dati ministrima tu moć. Aj da vidimo oćel se ovo desi ili ne. Inflacija u Rusiji je samo manjim delom zbog pogrešne politike Putina i ministara, a većim delom zbog sankcija pa je teško predvideti da li će Rusija uspeti da zaustavi inflaciju koja se sprema za galop. Putin mora da zaustavi ne samo inflaciju nego i nezadovoljstvo naroda koje raste i može da mu uštroji ambicije. Mada Putin nije kriv za sankcije, može da nastrada. Setite se samo kako su Srbi izdali Miloševića misleći da će se tako izvući. Isto to može da doživi i Putin i čak da završi u Hagu a mi Srbi ćemo tada prijateljski tražiti od Haga da nam da dozvolu da lečimo Putina u Srbiji. Nećemo je dobiti, jer takve dozvole ni Rusija nije u stanju da izboksuje. Eto, zato Putin mora da zaustavi inflaciju. Ekonomija preživi i najteže inflacije, ali precednici vrlo retko. I ta inflacija je jedan od razloga srpske izdaje Miloševića. Zato smo danas bogatiji. NATO nas nagradio i pomaže našem general štabu, ekonomiji i medijima.

 7. Cp6a says:

  Ima li ovde među Srbima nekog koji neće da pljuje onog koji jedino može da se suprotstavi zapadnoj globalističkoj aždaji, koga da nije bilo, Srbija bi danas postojala samo oko Beograda?

  • Rista says:

   Da nije bilo Amera, Srbija danas ne bi postojala. Čak ni oko beograda. Amerika nas bombardovala i pokidali smo se od nemoćnog besa, a kada je prstala odahnuli smo i rekli "Hvala, majke vam ga spalim!" To ti isto kao i tvoja izjava o Rusima, sa malom razlikom - Rusi nas nisu napadali direktno. Imal malo zdrave pameti pa shvatiti da Amerika nije išla do kraja ali Rusija sa tim nema nikakve veze. Aj ne zasmejavaj me da su Rusi nešto sprečili Ameriku. Kao Amerika prekinula bombardovanje Srbije samo zato što su Rusi rekle njet??? Pa nisu a i ako jesu, niko ih nije ni čuo osim Srbe. Da upotrebljavaju svoje oružje kad treba i gde treba, Svet bi danas bio drugačiji. Rusija proizvodi oružje samo za prodaju i plašenje Amerike da je ne napadne. A amerika napala Srbiju zbog svojih antiruskih interesa i kada je smatrala da je dobila šta je htela, prekinula bombardovanje. Rusi nisu ni znali da će Amerika napasti ni kada će napasti nego su se "namrtvo" iznenadili kada su čuli vest a baš onaj ministar putovao na poklonjenje Americi. Pa se besan vratio u Rusiju a posle se nasmejan opet vratio u Ameriku. Snovi su jedno a Rista je drugo. Svakome je dozvoljeno da sanja. Ako ovako nastavi kao što ide zadnjih 20 godina, Rusija će u ovom veku izdanuti. Jel ti jasno? Ne bori se i umreće spuštenog, miroljubivog i dostojanstvenog garda. To ti malo prodiskutuj sa Rusijom jel za to Rista nije kriv. Rusija je prošla tolika poniženja od Zapada da tako nešto nije ni Kim sebi dozvolio. Jednostavno, način na koji oni misle da se brane pomoću međunarodne pravde, uošte nije uspešan način, nego kapitulantski. Ceo svet im se već smeje. Toliko naoružanje a Rusi više ne smeju ni iz Rusije da izađu, osim onih Rusa koji se iseljavaju u Ameriku iBritaniju. Da Rusi zategnu još jednu Kubansku krizu, daviš kako bi sankcije bile povučene. Ali Rusi rade samo ono što Zapad od njih očekuje. Za koga radi rusko rukovodstvo od pada SSSRa do danas? Pa radi pomalo i za Rusiju, ali sve manje.

   • Cp6a says:

    Pričam o Putinovoj Rusiji, ne o Jeljcinovoj. Pa i takva Jeljcinova, pred samouništenjem, je odigrala makar malu ulogu u našu korist, ali to je posebna tema. Šta misliš šta je zadržalo zapad da nas ne kupusaju još narednih 20 godina posle bombardovanja? Reformisana i razoružana vojska Davinića ili Šutanovca, sa pohapšenim ili penzionisanim svakim koji je nešto vredeo? Šta ih je zadržavalo da dižu pobune u Raškoj, Vojvodini, istočnoj Srbiji, Preševu, Bujanovcu, Republici Srbskoj, a da ih onda onda avionima, tomahavcima, Savetom bezbednosti, CNN-om, sa našim komšijama podržavaju? I uopšte, možeš li da zamisliš svet bez vaskrsle Rusije i jake Kine? Potrudi se, mašta ti ne fali. A za Rusiju ti ne brini. Živeće ona večno i bez tvoje brige, i bez moje podrške.

 8. Rista says:

  Iz tvojih usta u...Zaista mogu da zamislim svet bez današnje Rusije i Kine ali mislim da to neću morati dok sam ja živ i da vidim. Ipak sam još uvek više pri stavu da treba da "zategnu" još jednu Kubansku krizu. Rusiji neće biti gore nego što jeste a Ameri i Britanci sigurno neće hteti u rat pod ruskim uslovima, a pogotovo kada shvate da Rusi idu na sve ili ništa. Niko ne voli "ništa" pa ni Amerika i smatram da bi u pregovorima koji bi nastupili, i pored medijske galame, zapadnjaci morali da olakšaju bar za 50% i da pređu na neke regularnije odnose sa Rusijom. Mada ne znam koji su to regularni odnosi, smatram da postoje. Stava sam da Rusija premekano nastupa, mada nisam siguran koliko bi bilo dobro "krenuti na sve ili ništa", ali smatram da to Rusija treba da smisli. Onako u pozadini razmišljanja, uvek mi stoji neka kao uteha a to je da Rusija zna gde je crvena linija i da je sigurno već razradila i to doba. Ali eto, koliko sam ja moćan, mada je to kao lahor, toliko ih nerviram i napadam. Može biti da nisam dovoljno strpljiv, ali strpljenje nije moja jača strana. praktično, strpljenje je prisilna radnja a niko ne voli prisilu. samo neki to podnose "strpljivo" a ja ne.

  • Cp6a says:

   Očito da ne može za 20 godina da se pređe put od blata, mraza i gladi do gospodara planete. Naročito i zbog manje brojnosti Rusa u odnosu na udruženi zapad. Mogu to da postanu sa Kinezima, ali još nisu. Zapadni vekovni pljačkaši raspolažu i dalje ozbiljnom silom, ali ona više ne izgleda beskonačno, kako je izgledala 99-te. I ja bih voleo kad Merkelka nešto kenja za trovanje Navaljnog, da je Putin pogodi raketom tačno u čelo i da pita ko je sledeći, ali izgleda da još nije došlo to vreme. Tako je, treba nam strpljenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *