ПУТИН БЕСАН: Турци ће сносити последице, ово је нож у леђа!

PUTIN BESAN: Turci će snositi posledice, ovo je nož u leđa!

24 novembra 2015

Russia-Putin-Foreign-_Horo 67Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će obaranje ruskog aviona izazvati velike promene u odnosima Rusije i Turske.

“Ruski borbeni avion je oboren na sirijskoj teritoriji, na oko četiri kilometra udaljenosti od turske granice. Današnji tragični događaj će prouzrokovati ozbiljne posledice u odnosima Rusije i Turske. Umesto da je Ankara ostvarila momentalni kontakt sa nama, sve što znamo je da je obavestila svoje NATO saveznike“, rekao je Putin.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruski vojni avion tipa Su-24 oboren na granici Turske i Sirije, a to je potvrdila i turska Vojska.

“Ruski piloti i avion nisu bili pretnja Turskoj. Oboreni avion je izvršavao direktan zadatak u borbi protiv Islamske države. Taj avion je vršio preventivne napade na položaje terorista, a turska ga je gađala, bez obzira na to što smo mi zaključili sa SAD sporazum o tome da se incidenti u vazdušnom prostoru moraju izbeći“, dodao je Putin.

Ovaj incident se dogodio svega mesec dana nakon što je turski avion oborio bespilotnu letelicu koja je povredila vazdušni prostor Turske pri preletu iz Sirije.

Saopšteno je da dron pripada ruskoj vojsci, ali je ona uzvratila rečima da su sve njene letelice bezbedno vraćene u vazdušnu bazu.

“Rusija je odavno primetila da na teritoriji Turske postoji mnogo naftnih polja pod kontrolom Islamske države. Rusija se odnosila prema Turskoj kao prema prijateljskoj državi, a ne samo kao prema susedu. Ne znam kome je ovo trebalo, nama ne… Ovo je nož u leđa“, zaključio je Putin.

KOMENTARI5 komentara

 1. Babana says:

  Ocekivali smo spektakularnu vijest od Putina. Nazalost nista, kaze zabili noz u ledja Rusiji. Smjesno, jadno i sramotno. Srusili im avion, na Sirijskom nebu, uhvatili dva pilota, mucili ih , izivljavali se i .... rusko Veliko Nista

 2. MERI says:

  Moguće je da će RUSIJA tražiti na Savetu bezbednosti osudu Turske za podpomaganje terorizma. Posle toga strogo pazi Turska šta radiš. ISPRAVNO, u pitanju je svetski mir. Treba biti i hladnokrvan u ovakvim konfliktnim situacijama. NATO ne može da krene u rat jer avion nije pao na teritoriji Turske, tj. Turska nije napadnuta, sem ako nešta ne napetljaju...

 3. Sančo Pansa says:

  Davutoglu je dao lošu izjavu, da su postupili po "zakonu" i alično. I tako je neutralisao prostor predviđen za traženje rješenja dijalogom. Očigledno je da su Turci bili pritisnuti od strane Hazara i anglo-saksonaca da izazovu ovaj incident. U svakom slučaju ovaj tragični događaj ne bi trebalo da zaustavi Rusiju u ovoj istorijskoj misiji pohoda na BI i spašavanja svog saveznika Sirije, kao jačanja Irana. A kada jednom obavi taj posao, onda hladne glave valja pristupiti razjašnjenju tragedije i kazniti Tursku na način kako će je odučiti od činjenja takvih usluga, i da druge nauče pameti!

 4. anamarija says:

  Ovo sto je Turska napravila je stvarno bezobrazno i nedopustivo !!!! Putin nije covjek koji ide ''grlom u jagode'' ....On ce prvo sve razmotriti i onda djelovati ali....Turska mora znati da ce Rusija DJELOVATI PO ZAKONU !!!! TO JE JAKO BITNO -----PO ZAKONU !!!!!Da ne djeluju po zakonu UN -a onda bi bili i Rusi isti kao i ostali ....Zato oni hoce da djeluju PO ZAKONU ''UN-a'' !!!! Turci znaju sto su napravili i da ce ih to ''skupo kostati'' i zato su odmah otrcali k NATO-u da se pozale sto su zas*ali :-) :-) NATO im ne moze pomoci jer avion je bio 4 km unutar Sirije !!! Sad su Turci nahebali !!!!! Samo polako .....kazna ce vec doci !!! Pametan covjek /Putin !!!!/ prvo razmisli pa onda ucini !!!!!

 5. Miraš says:

  Sladoledolizac čak i ne daje nikakvu posebnu izjavu, zagonetno se smeška iz senke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *