ПУТИН ЋЕ УНИШТИТИ НАТО! Страх се ШИРИ Пентагоном, БЛИЖИ ИМ СЕ KРАЈ

PUTIN ĆE UNIŠTITI NATO! Strah se ŠIRI Pentagonom, BLIŽI IM SE KRAJ

13 februara 2019

Rusija namerava da razruši NATO, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo tokom posete američkim vojnicima stacioniranih u Bemovu u Poljskoj.

– Vremena su se promenila. Nekada smo se bojali sovjetske agresije. Danas su naši komandanti ponovo fokusirani na rusku agresiju – rekao je Pompeo i zahvalio Poljskoj na njenom aktivnom učešću u NATO-u.– Vladimir Putin planira da uništi naš savez – rekao je on, ukazujući na Gruziju i Ukrajinu. „Zbog toga smo ojačali prisustvo na istočnom krilu NATO-a“, rekao je američki državni sekretar.

Pompeo je stigao u Poljsku na ministarsku konferenciju o Bliskom istoku, koju organizuju Sjedinjene Američke Države i Poljska 13. i 14. februara u Varšavi.

Moskva je 26. avgusta 2008. godine priznala suverenitet Abhazije i Južne Osetije nakon što je Gruzija u noći 8. avgusta granatirala Južnu Osetiju. Rusija je, braneći stanovnike Južne Osetije, od kojih su mnogi uzeli državljanstvo Ruske Federacije, uputila tamo trupe i nakon pet dana borbenih dejstava potisnula gruzijsku vojsku iz regiona.

Kijev i brojne zapadne zemlje smatraju da se Rusija meša u poslove Ukrajine i da je strana u sukobu na Donbasu. Rusija to poriče i takve optužbe naziva neprihvatljivim. Moskva je više puta izjavljivala da nije strana unutarnjeg ukrajinskog sukoba i da nije uključena u događaje na jugoistoku zemlje, kao i da je zainteresovana da Ukrajina prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  A zašto bi Putin uništio naci-nato,ako ga ne napadnu? Glupost! Oni će sami sebe da unište! Njihova pohlepa,svađe oko podele plena,će im doći glave! Nijedna imperija se ni u kojem obliku nije održala,pa neće ni ova naci-američka! Mada je i istina,da se nijedna dosadašnja imperija nije toliko zamerila ostatku sveta kao naci-američka! Jesu i pirgavi debelo,ali su ovi ipak malo više!

 2. Velika Metla says:

  Zapad,i sve šta je na zapadu,sa sve narodom,je jedina strana sveta u kojoj su laž i licemerje vrline! U ostatku sveta su najgore ljudske osobine!

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ha-ha, poljaci bedni, al vam se "isplatio" NATO i EU, prosečna plata 400 evra :-)))

 4. Milan says:

  Čemu služi Poljska u okviru NATO-a? Da li je samo placdarm protiv "neobuzdane" Rusije (Kalinjingrad, Belorusija, itd.)? Poljska svojom kopnenom teritorijom razdvaja Nemačku od Rusije te ima i ulogu da bude sprečeno eventualno osamostaljivanje Nemačke od američke čizme. ... Poljska se direktno graniči sa Ukrajinom, i imala je kao i drugi susedi Ukrajine ozbiljne pretenzije prema njenim teritorijama. ... Ne znamo šta će se dalje dešavati. Da li će toj slovenskoj zemlji zapadni jastrebovi dozvoliti bar mir? Suviše je velika, po teritoriji ona je najveća čistoevropska država, pohlepnici joj neće dati mir. Ako dođe do raspada zemlje, Poljska, Rumunija, Madjarska, itd. skupljaće komade ukrajinske teritorije kao lešinari.

 5. padre says:

  Pa njegov predsednik Tramp je rekao, da je NATO propala stvar, šta se sad on buni?

 6. Roy says:

  Bolesnici

 7. A akoM says:

  SSSR se raspao bez ispaljenog metka!Bit će smijurija ako se i NATO ili EU raspadnu bez izpaljenog metka!A još veća smijurija ako se i V.Britanija raspadne bez izpaljenog metka!A još veća smijurija ako se i USA razpadne bez ispaljenog metka!To znači da je u svima njima bilo nešto trulo!A dal' će biti smijurija ako se i cijeli Svijet raspadne,to neznam,nije baš smiješno,ali da ne valja-ne valja!

  • Kwaka says:

   Nije fer da se ti gadovi raspadnu bez ispaljenog metka nakon svog zla a koje su odgovorni. Nek se potamane.

 8. rajko says:

  Mrtav hladan pominje Ukrajinu i Gruziju, kao da se nikad nisu kleli da se neće širiti na istok. Šta su oni radili u Ukrajini i Gruziji? I ja da se uvalim na tudju teritoriju, u tudje dvorište ili stan, neko bi me sigurno potprašio. Otkud njima ideja da se takve stvari smeju raditi? Njihovoj drskosti nigde kraja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *