ПУТИН честитао Божић православцима

PUTIN čestitao Božić pravoslavcima

7 januara 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Božić građanima Rusije, poželeo im zdravlje i blagostanje, i istakao ulogu Ruske pravoslavne crkve u jačanju duhovno-moralne osnove društva, navodi se u čestitki koju je objavila pres-služba Kremlja.

„Tokom svetlih božićnih dana milioni ljudi u celom svetu osećaju radost i duhovni entuzijazam, poseban osećaj da pripadaju viševekovnoj tradiciji, koja se prenosi sa kolena na koleno“, navodi se u saopštenju.„Ogromnu stvaralačku ulogu u jačanju duhovno-moralnih osnova društva, u očuvanju našeg istorijskog, kulturnog nasleđa i u vaspitanju omladine igra Ruska pravoslavna crkva, kao i druge hrišćanske konfesije Rusije. Tako veliki, plodotvorni rad je vrlo važan i zaslužuje najdublje priznanje“, naveo je Putin.

„Želim pravoslavnim hrišćanima, svim građanima Rusije koji slave Rođenje Hristovo, zdravlje i blagostanje“, zaključio je šef države.

Predsednik je Božić dočekao u hramu Preobraženja u Sankt Peterburgu, kao i prošle godine. Kako je predsednik rekao novinarima, on je tu kao dete bio i kršten.

Nakon liturgije, predsednik se obratio vernicima.

„Čestitam vam Božić i Novu godinu! Budite zdravi i srećni! Mnogo vam hvala“, rekao je Putin
okupljenima.

Putin je nakon ponoćne liturgije kratko razgovarao i sa sa starešinom hrama Nikolajem Brindinom i uručio mu ikonu kao poklon.

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *