Путин честитао Вучићу победу

Putin čestitao Vučiću pobedu

3 aprila 2017

02-putin_-vucic-720-3

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima, saopštila je danas pres sužba Kremlja.

„Vaša ubedljiva pobeda ukazuje na široku podršku naroda vašim naporima usmerenim na rešavanje hitnih ekonomskih i društvenih zadataka, sa kojima se Srbija suočava, kao i na sprovođenje smislene i uravnotežene spoljne politike“, navedeno je u čestitki predsednika Putina, preneo je TASS.

Putin je, takođe, naveo da je u Rusiji Vučić poznat kao veliki pristalica jačanja prijateljskih odnosa između dveju zemalja.

Predsednik Rusije je istakao da je uveren da će aktivnosti Aleksandra Vučića kao sefa države dorpineti daljem razvoju rusko-srpskog strateškog partnerstva za dobrobit oba naroda.

PESKOV: KREMLJ „IMPRESIONIRAN VUČIĆEVOM POBEDOM“

Kremlj je impresioniran pobedom premijera Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, istakavši Vučićevu posvećenost razvoju odnosa sa Moskvom.

„Svakako, Moskva pozdravlja sve političke snage u Srbiji koje pozivaju na dalji razvoj naših bilateralnih odnosa. Vučić to podržava, te smo stoga, naravno, impresionirani što je on uspeo da obezbedi pobedu na izborima“, rekao je Peskov novinarima, prenosi Tass.

Peskov je napomenuo da je novog predsednika Srbije izabrao srpski narod, a ne ruski predsednik Vladimir Putin, te da je neprimereno tvrditi da je Putinova podrška Vučiću možda uticala na glasače.

„Mi veoma cenimo naše odnose koji imaju duboke istorijske korene, prilično široku sadašnjost i obećavajuću budućnost“, istakao je on.

Peskov je odbio da komentariše pitanje o Vučićevom stavu prema Kosovu, napominje ruska agencija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *