Putin čini sve da narod Rusije ne uđe u rat kao pre sto godina

Putin čini sve da narod Rusije ne uđe u rat kao pre sto godina

9 septembra 2014

Putin meets with government membersPiše: Sergej Markov

Evo nešto o Putinovoj logici i „sramnom Brest-litovskom miru”, izražavajući se Lenjinovim rečima.

Potpuno sam siguran da se Putin prilikom donošenja odluka ne plaši sankcija, odlično on razume da će sankcija biti u svakom slučaju, a da njihov cilj nije suverenitet Ukrajine, već obračun sa Rusijom.

Ni za svoje prijatelje se ne brine, da oni ne potpadnu pod sankcije. Oni su i postavljeni na funkcije hiper-menadžera i milijardera jer je procenjeno da se u teškim situacijama neće saviti. Uostalom, već su potpuno pod udarom sankcija.

Ali, pretpostavljam da on želi da narod Rusije ne uđe u rat. Da izbegne čudovišnu eskalaciju, poput one koja se dogodila pre sto godina – to je jedan od ciljeva njegovih poteza, ne u mačo stilu, već u kineskom stilu mudrosti, neodređenosti i prividne kolebljivosti.

I zato ga ja podržavam na tom teškom putu. On je danas najveći političar na svetu, to je prosto empirijska činjenica. Pri tom, potpuna podrška, naravno, ne isključuje kritičke primedbe.

Na primer, čini mi se da taj mirovni plan nije trebalo potpisivati uoči samita NATO: taj dokument ne obuzdava NATO, već ga podstiče na agresiju.

Trebalo ga je potpisati nedelju dana kasnije, nakon oslobađanja Mariupolja, Sčastja, Kramatorsko-Slavjanske aglomeracije i Donjeckog aerodroma. I gotovo celog severa Donjecke i Luganske oblasti. Posle likvidacije svih osnovnih džepova.

I, treba manje verovati ukrajinskim oligarsima, jer je izdaja njima u srži. Međutim, moramo da shvatimo da, ma kako se nama činilo, moramo da podržavamo našeg lidera u ovom izuzetno teškom trenutku.

On se ponaša kao pravi svetski lider – pred očima sveta kojem je zastao dah.

(Fakti.org)

KOMENTARI3 komentara

  1. zuba zubic says:

    Tesko mi je da se ne slozim o vremenu "primirja" u pravu ste, trebalo je upotrebiti momenat slabosti desnice I osloboditi ceo region do Odese, celu obalu I Krim da dobije kopneni prilaz restu Rusije.Mozda Putin nema gde ekonomski sankcije ali za par nedelja bila bi pobeda. Desnica se sada pregrupise za jak udarac , novim naoruzanjem, jedino je sto nemaju je usklik za slobodu, ziv ili mrtav, oni to nemaju I to ce da ih kosta, placenici.Mozda Putin ima keca u rukavu, a ja to ne znam. Daj Boze da ga ima.

  2. Saša says:

    O kakvom ratu se tu govori kad je Rusija nuklearna velesila .Može biti samo reči o ograničenoj vojnoj intervenciji dok će sve ostalo da radi najnormalnije .

  3. KAKADU says:

    Sad i EU znaju da ne mogu tek tako uvući Putina u rat sa Ukrainom. Njihov cilj je da sankcijama što više ekonomski oslabe Rusiju i da stvore nezadovoljstvo kod izvesnog broja tajkuna kojima su pare važnije od života, a kamo li do Rusije. Kada podstaknu nemire i svađe uizmeđu Rusa samih, onda se oni kroz NVO i mirovne misije uvlače u sam ruski sistem i polagano kao i u Srbiji sve što im je potrebno stavljaju pod kontrolu. Tako će staviti i ruski nuklaerni potencijal, ovladati njime i kraj. Opkoljena Kina više nema nikakve šanse da postoji kao Kina, s obzrom da u sastavu ima Tibet, koji je već poodavno pod kontrolom Zapada. Ukoliko Rusi ostanu jedinstveni i stameni u odbrani svojih ruskih interesa to su veće šanse da opstane i da ovakvom politikom i ovakvim ekonomskim razvojem naruši svetskog hegemona SAD (čitaj) Nemačku. Šanse se uvećavaju sa iskrenim savezom Kine i Rusije, pre svega, a još su veće sa jakim BRIK savezom. Zato neka nam je Bog u pomoći. Da Putin istraje u mudroj politici i da Rusija ostane složna. Ruska sloga sada i svet sapašava. Ponavljam, ako se Rusi okrenu u borbi za novcem, jedni protiv drugih, odnosno protiv politike Putina, onda je to kraj za sav demokratski svet i demokratiju uopšte. Podsetimo se samo genocida Ameranaca nad Indijancima, američko robovlasništvo koje je počelo da se ukida 1861-1865. godine ratom država, a koje i danas još u nekim oblicima postoji(volonterizam), logori u Poljskoj i logor Guantanama, stvaranje terorističkih frakcija po svet i gašenje osnovnih ljudskih sloboda, nekim nedefinisanim ljudskim pravima. Ako Zapadne zemlje preuzmu dominaciju i stvore novi svetski poredak onakav kako nam ga prestavljaju, čovečanstvo u svojoj istoriji neće imati bolesniju diktaturu(tiraniju). Naime, o kakvoj demokratiji govori EU kada morate da ispunite diktate. Podsetimo se da Srbija mora da uskladi ovo, mora da donese ono.. Sve je u znaku "mora". A demokratija ne poznaje diktate, oni su svojstveni diktaturi, pe se i zato zove diktatura. Ljudima treba samo malo da logično povežu stvari i da shvate da se ništa nemora. Bog je čoveku dao slobodu da sam odlučuje. Znači demokratiju. Što opet znači da je demokratija data od Boga, a ne od Nemaca, Amera i sl.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *