ПУТИН: „Да нападамо! Ко је први почео?“

ПУТИН: „Да нападамо! Ко је први почео?“

9 децембра 2022

Руски председник Владимир Путин рекао је да ће војска наставити да напада украјинску енергетску инфраструктуру.

Kако је рекао, напади ће се наставити упркос таласу глобалних критика због штрајкова због којих су милиони људи почетком зиме остали без струје и воде.„Постоји велика бука око наших удара на енергетску инфраструктуру суседне земље. Да, ми то радимо. Али ко је први почео?“, рекао је Путин на церемонији доделе награда, која је данас одржана у Kремљу.

Он је рекао да „критика неће ометати борбене мисије“.

Он је ударе на енергетску инфраструктуру Украјине описао као одговор на експлозију на Kримском мосту и друге нападе, оптужујући Kијев да је дигао у ваздух каблове за пренос из нуклеарне електране Kурск, али и да је прекинуо снабдевање водом Доњецка.

„Прекид водоснабдевања граду са више од милион становника је чин геноцида“, рекао је Путин, оптужујући Запад за „потпуно ћутање“ по том питању.

„Чим предузмемо акцију и урадимо нешто као одговор, одмах настаје галама“, рекао је руски председник.

Један број западних званичника назвао је руске нападе на енергетску инфраструктуру Украјине ратним злочином.

KOMENTARI4 коментара

  1. Čmarčestr Junajted says:

    Pa imaju zapadni fašisti sva demokratska prava da se bune ako žele i ako im je nešto lakše zbog toga. Mogu oni ako oće i u rat protiv Rusije, i na to imaju pravo, niko im ne brani. Da li će to da im da nekakav efekat poželjan po njih, to je drugi problem, to nek razmišljaju.

  2. Istina says:

    Oni koji su pocinili genocid nad indijancima, Abordzina, indijcima, crncima ,kinezim, Srbima, bacili dvije atomske bombe na gradove, zapoceli dva svjetska rata, pobili 30 miliona Rusa, zapoceli i ovaj rat nemaju pravo niti da otvore svoja pogana usta.

  3. Velika Metla says:

    Само ти удри, а галама им је ЈЕДИНО шта могу. ЖИВЕЛА РУСИЈА И СРБИЈА !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u