ПУТИН: „Да нападамо! Ко је први почео?“

PUTIN: „Da napadamo! Ko je prvi počeo?“

9 decembra 2022

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će vojska nastaviti da napada ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

Kako je rekao, napadi će se nastaviti uprkos talasu globalnih kritika zbog štrajkova zbog kojih su milioni ljudi početkom zime ostali bez struje i vode.„Postoji velika buka oko naših udara na energetsku infrastrukturu susedne zemlje. Da, mi to radimo. Ali ko je prvi počeo?“, rekao je Putin na ceremoniji dodele nagrada, koja je danas održana u Kremlju.

On je rekao da „kritika neće ometati borbene misije“.

On je udare na energetsku infrastrukturu Ukrajine opisao kao odgovor na eksploziju na Krimskom mostu i druge napade, optužujući Kijev da je digao u vazduh kablove za prenos iz nuklearne elektrane Kursk, ali i da je prekinuo snabdevanje vodom Donjecka.

„Prekid vodosnabdevanja gradu sa više od milion stanovnika je čin genocida“, rekao je Putin, optužujući Zapad za „potpuno ćutanje“ po tom pitanju.

„Čim preduzmemo akciju i uradimo nešto kao odgovor, odmah nastaje galama“, rekao je ruski predsednik.

Jedan broj zapadnih zvaničnika nazvao je ruske napade na energetsku infrastrukturu Ukrajine ratnim zločinom.

KOMENTARI4 komentara

 1. Čmarčestr Junajted says:

  Pa imaju zapadni fašisti sva demokratska prava da se bune ako žele i ako im je nešto lakše zbog toga. Mogu oni ako oće i u rat protiv Rusije, i na to imaju pravo, niko im ne brani. Da li će to da im da nekakav efekat poželjan po njih, to je drugi problem, to nek razmišljaju.

 2. Beli Orao says:

  Samo nastavi Putko, nek zapad dreči !

 3. Istina says:

  Oni koji su pocinili genocid nad indijancima, Abordzina, indijcima, crncima ,kinezim, Srbima, bacili dvije atomske bombe na gradove, zapoceli dva svjetska rata, pobili 30 miliona Rusa, zapoceli i ovaj rat nemaju pravo niti da otvore svoja pogana usta.

 4. Velika Metla says:

  Samo ti udri, a galama im je JEDINO šta mogu. ŽIVELA RUSIJA I SRBIJA !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *