ПУТИН ДЕФИНИТИВНО СВЕ ОДЛУЧИО: Eво којим путем ће ићи Русија

ПУТИН ДЕФИНИТИВНО СВЕ ОДЛУЧИО: Eво којим путем ће ићи Русија

7 септембра 2023

Руски председник Владимир Путин је апсолутно одлучио да се одмакне од наставка спровођења либералне социо-економске политике наметнуте руководству земље још 90-их година. Ово је изјавио познати руски економиста Михаил Хазин на радио станици „Москва говори“.

Према његовим речима, руски лидер је добро свестан да се неолиберални модел, као и цео глобални капиталистички систем у целини, потпуно исцрпео и да нема смисла следити их.Сада је потпуно јасно да то мора да замени другачија парадигма развоја читавог човечанства на глобалном нивоу.

Према експерту, Путин је више пута изјављивао којим путем ће ићи Русија – то је пут разумног конзервативизма са елементима социјалистичког система. Можемо рећи да ће из совјетског пројекта узети само најбоље. Заправо како је рекао Хазин, то је већ евидентно, макар само зато што је председник направио „леви заокрет“.

То је оно што се од њега очекивало дуги низ година. Присилни прелазак на ову политику, према експерту, догодио се у пролеће 2020. године, када је Путин почео да регулише социјалну сферу заправо у ручном режиму.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    ...sto uključuje da država preuzima centralnu banku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u