ПУТИН ДЕФИНИТИВНО СВЕ ОДЛУЧИО: Eво којим путем ће ићи Русија

PUTIN DEFINITIVNO SVE ODLUČIO: Evo kojim putem će ići Rusija

7 septembra 2023

Ruski predsednik Vladimir Putin je apsolutno odlučio da se odmakne od nastavka sprovođenja liberalne socio-ekonomske politike nametnute rukovodstvu zemlje još 90-ih godina. Ovo je izjavio poznati ruski ekonomista Mihail Hazin na radio stanici „Moskva govori“.

Prema njegovim rečima, ruski lider je dobro svestan da se neoliberalni model, kao i ceo globalni kapitalistički sistem u celini, potpuno iscrpeo i da nema smisla slediti ih.Sada je potpuno jasno da to mora da zameni drugačija paradigma razvoja čitavog čovečanstva na globalnom nivou.

Prema ekspertu, Putin je više puta izjavljivao kojim putem će ići Rusija – to je put razumnog konzervativizma sa elementima socijalističkog sistema. Možemo reći da će iz sovjetskog projekta uzeti samo najbolje. Zapravo kako je rekao Hazin, to je već evidentno, makar samo zato što je predsednik napravio „levi zaokret“.

To je ono što se od njega očekivalo dugi niz godina. Prisilni prelazak na ovu politiku, prema ekspertu, dogodio se u proleće 2020. godine, kada je Putin počeo da reguliše socijalnu sferu zapravo u ručnom režimu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    ...sto uključuje da država preuzima centralnu banku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *