ПУТИН ДИГАО ВОЈСКУ НА НОГЕ! Изненадна провера ваздушних снага (ВИДЕО)

PUTIN DIGAO VOJSKU NA NOGE! Iznenadna provera vazdušnih snaga (VIDEO)

7 februara 2017

1015334415 Russian air force planes 454

„Prema odluci vrhovnog komandanta Oružanih snaga Vladimira Putina, počela je iznenadna provera Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije“, saopštio je ministar odbrane Rusije general Sergej Šojgu.

„Danas, u skladu sa odlukom vrhovnog komandanta Oružanih snaga, radi ocene spremnosti organa vojne uprave i snaga za izvršavanje borbenih zadataka, počela je iznenadna provera Vazdušno-kosmičkih snaga“, rekao je Šojgu na sastanku u Ministarstvu odbrane.

Prema njegovim rečima, u 9 sati organi vojne uprave i jedinice su počeli sa podizanjem borbene gotovosti na visoki stepen.

„Prilikom provere posebna pažnja će biti posvećena stanju vojske, raspoređivanju sistema PVO u ratno vreme i spremnosti avijacije da pruži otpor agresiji. Sve jedinice će provesti taktičke vojne vežbe i kontrolne zadatke“, dodao je Šojgu.

On je naložio da se tokom događaja poštuju strogi zahtevi bezbednosti, sačuva oružje i municija, isključe slučajevi nanošenja štete državnoj imovini i ne dozvoli negativan uticaj na prirodnu sredinu.

Radi realizacije zadataka koje je postavio vrhovni komandant u Generalštabu Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije biće formirana kontrolna grupa.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *