ПУТИН ДОЛАЗИ У СРБИЈУ на велики православни празник!?

PUTIN DOLAZI U SRBIJU na veliki pravoslavni praznik!?

12 oktobra 2018

Kako se saznaje, predsednik Ruske federacije Vladimir Putin posetiće Srbiju u januaru, tokom proslave pravoslavne Nove godine, a ugostiće ga srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Prema rečima izvora iz Predsedništva Srbije, Putin u Beograd dolazi polovinom januara, posle dogovora koji je imao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom njegove nedavne posete Moskvi.Ova informacija je i zvanično potvrđena u današnjem razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, koji mu je preneo predlog predsednika Vladimira Putina da poseti našu zemlju u januaru.

Vučić je rekao da je za Srbiju izuzetna čast da ponovo ugosti predsednika Putina i da će Beograd pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Sa ambasadorom Čepurinom je dogovoreno da odmah počnu pripreme za dolazak ruskog predsednika u Beograd, kako bi poseta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja i bratstvo dvaju naroda. Tim povodom je najavljeno da će uskoro biti održana sednica Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju, kako bi se pripremili konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, a u interesu povećanja trgovinske razmene između Srbije i Rusije i njihovog ekonomskog napretka, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić je rekao da je veoma počastvovan što je ponovo imao priliku da u Moskvi razgovara sa predsednikom Putinom.

Srpski predsednik i ruski ambasador su razmotrili rezultate te posete i ocenili da je bila od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, uz očekivanje da će svi na Zapadnom Balkanu ostati posvećeni miru i stabilnosti, a Vučić je rekao da će Srbija uvek težiti dobrim odnosima i saradnji u regionu, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića Moskvi rezultirala je nizom sporazuma, a ključni su ugovor o većoj isporuci gasa našoj zemlji, Deklaracija u oblasti modernizacije privrede, kao i Memorandum i Sporazum u oblastima turizma i trgovinskoj saradnji dve zemlje.

Tokom dvočasovnog srpsko-ruskog samita, predsednici Srbije i Ruske federacije, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin razgovarali su i o daljem nastavku vojno-tehničke saradnje, a konstatovano je još jednom da je energetika prioritetna sfera saradnje dve zemlje.

Takođe, sa ruskom stranom razgovaralo se i o sektoru bankarstva, kao i o modernizaciji srpskih pruga, na kojoj rade Ruske Železnice, za šta je ranije obezbeđen kredit od 800 miliona dolara.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. Cp6a says:

    Cara sam jednom video. Nek' je zdravlja, da ga vidim opet. Nek' je pameti, da ga viđamo stalno.

  2. Taipova Češma says:

    Bolji termin je 19 januar - B O G O J A V LJ E NJ E

  3. Milica says:

    Nije moguće da pristiže Odisej. Imaće šta da vidi. Srbija se preudala nije, ali nije ni oterala razne prosce, slično kao Penelopa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *