ПУТИН ДОНЕО ОДЛУКУ: Ударио по руским богаташима

PUTIN DONEO ODLUKU: Udario po ruskim bogatašima

24 juna 2020

VLADIMIR Putin se zahvalio sunarodnicima na „dostojnom prolasku najopasnijeg perioda epidemije“.

Ocenio je da su ih objedinili razumevanje situacije, svest o pretnji protiv koje se svi moraju boriti i pobediti je zajedno:

„Dragi prijatelji, iskreno vam se zahvaljujem na odgovornom odnosu prema sopstvenom zdravlju i bezbednosti voljenih ljudi“.Naglasio je da su držanje naroda i preduzete mere, koje su vrhunac epidemije odložile za mesec i po do dva, spasili desetine hiljada života.

Putin je upozorio da je virus i još opasan i pozvao građane Rusije da i dalje budu oprezni – sve dok se ne pojavi vakcina. Posebno je naglasio: da poverenje u efikasnost i pouzdanost vakcine, na kojoj radi 14 naučnih centara RF, treba da bude stoprocentno.

Predsednik RF je tokom televizijskog obraćanja najavio više mera podrške stanovništvu i privredi.

Porodice u kojima su oba roditelja ostala bez posla dobijaće potri hiljade rubalja po detetu i povećanu naknade za nezaposlenost u julu i avgustu;

Sa sto milijardi rubalja – sa smo dva odsto kamate – biće kreditirana preduzeća koja ne otpuštaju radnike.

Posebnim poreskim olakšicama biće podstican mali i porodični biznis.

Porez na dohodak IT kompanija biće smanjen sa 20 na tri procenta.

Putin je najavio i povećanje stope oporezivanja bogatstva – sa 13 na 15 odsto. Za sve koji zarađuju više od pet miliona rubalja godišnje.

Procenio je da će se tako obezbeđivati po 60 milijardi rubalja godišnje i obećao da će se tim novcem plaćati lečenje teško bolesne dece iz siromašnih porodica.

Ovu meru je već javno podržala glavna urednica ruske globalne televizije RT Margarita Simonjan:

„Zarađujem više od 5 miliona rubalja godišnje. Mislim da su ljudi koji toliko zarađuju dužni da troše najmanje četvrtinu svog prihoda na bolesnu decu i druge ljude u nevolji“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *