ПУТИН: Доста је било! Ви нама санкције, ми ћемо да уништавамо вашу робу!

PUTIN: Dosta je bilo! Vi nama sankcije, mi ćemo da uništavamo vašu robu!

30 jula 2015

1421022782440 PutinRuski predsednik Vladimir Putin potpisao je Dekret o uništavanju proizvoda koji podležu ruskom embargu, koji će važiti od 6. avgusta, saopšteno je iz Kremlja.

„Poljoprivredni proizvodi, sirovine i hrana koja se izvozi na teritoriju Ruske Federacije, a kojoj je zemlja porekla država koja je uvela sankcije ruskim pravnim subjektima i/ili pojedincima ili se pridružila takvoj odluci biće predmet uništavanja od 6. avgusta 2015″“, stoji u dokumentu, koji je objavila pres služba Kremlja, preneo je TAS S.

U dokumentu se navodi i da će se uništiti sva roba kojoj je zabranjen ulazak na teritoriju Ruske Federacije,

Rusija je u avgustu 2014. godine uvela embargo na većinu proizvoda iz članica Evropske unije i SAD koje su uvele sankcije Moskvi zbog ukrajinske krize.

Da se na carini unište poljoprivredni proizvodi koje dolaze iz zemalja Zapada predložio je ruski ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev, a predsednik Putin je odmah dodao da treba razmotriti i usvojiti te mere.

KOMENTARI3 komentara

  1. mija says:

    Bravo Putine, ruka ti se pozlatila. Šteta samo što datum početka ove akcije nije na svetog Iliju gromovnika, boga vatre starih Slovena, 2. avgust. Efekat bi tad bio još jači. :)

  2. MIŠA JOVIĆ says:

    Ne vidim svrhu i korist uništavanja. Ili itu robu ne pustiti u Rusiju ili je zapleniti, pa možda u neka druga vremena eventualno i nadoknaditi. Bolje je vratiti im njihovu robu pa neka je oni bacaju, nekako poetičnije zvuči, bar po mom mišljenju.

  3. mija says:

    To je roba iz šverca, što će reći iz kriminala. Sa njom država može da postupa kako hoće. Ruska država je odlučila da obeshrabri pokušaje šverca time što će je uništavati i ja to pozdravljam od srca. Švercerska mreža je početak diverzantske mreže. Kroz nju u počektu uz normalnu robu putuju droga, oružje i sl, a kasnije može poslužiti i za druga ubojita sredstva i ljudstvo. Zato se protiv nje treba boriti kao i protiv svih drugih ilegalnih radnji koje mogu ugroziti bezbednost države. Osim toga, spaljivanje tj. uništavanje ove robe je izvanredna poruka domaćim proizvodjačima. Uživi se u ulogu nekog proizvodjača u Rusiji. Zar za tebe ne bi bilo ohrabrenje kad bi znao da će tvoja roba sigurno imati plasman i da joj neće konkurisati jeftina švercovana ko zna kakvog (sparušenog) kvaliteta. Ovaj Putinov potez je po mom mišljenju izvanredan jer jednim udarcem ubija dve muve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *