ПУТИН ДОСТАВЉА С-400 ИРАНУ, 18. ОKТОБАР ЈЕ ДАН „Д“?

ПУТИН ДОСТАВЉА С-400 ИРАНУ, 18. ОKТОБАР ЈЕ ДАН „Д“?

7 октобра 2020

Руски дипломата открио је да их америчке претње уопште не интересују и да ће, уколико Иран то жели, доставити Техерану систем противваздушне одбране С-400.

– Kао што знате, доставили смо Ирану С-300С. Русија нема проблем да снадбе Техеран системима С-400, и то никада није ни био проблем – рекао је руски амбасадор у Ирану Леван Јагарјан у интервјуу за иранске медије.Амбасадор је рекао да је Москва спремна да седне за преговарачки сто са представницима Ирана одмах након 18. октобра након истицања ембарга наметнутних од Уједињених нација.

– Спремни смо да преговарамо о испоруци С-400 са Ираном. Ово престаје да буде питање међународних институција одмах након истицања санкција које су усвојене резолуцијом 2231 20. јуна 2015. године – рекао је амбасадор.

Војни извори разних земаља су у својим извештајима потврдили да Иран поседује системе С-300 и да њима покривају свој ваздушни простор стационирани око Бандер Абаса, Бушира, Исфахана и Техерана – местима које представљају значајне војне и локације и где су смештене нуклеарна постројења као и бројне значајне фабрике.

Подсетимо, када је Америка преместила своје трупе у Персијски залив прошле године, Иран је послао С-300 дуж обале дајући јасан сигнал да је спреман да их употреби ако Америка предузме неку акцију.

И док Иран са нестрпљењем ишчекује 18. октобар, Вашинтгтон не одустаје од продужења санкција. Америка је већ јавно запретила свим земљама које имају намеру да продају оружје Техерану да ће им увести санкције.

Америчке санкције се не односе само на продају наоружања, већ и на технологије, сарадњу, финансије и одржавање.

Међутим, руски амбасадор је нагласио да их америчке претње ни мало не дотичу и да ће након 18. октобра наставити сарадњу са Ираном.

KOMENTARI7 коментара

 1. M says:

  U Iranu je u zadnjih godinu dana explozijama razoreno možda i desetak vitalnih objekata!Što znači da netko protivan Iranu,pronalazi način to uništiti,što i kada hoće,neobranjivo,čak nevidljivo,da se nezna ni tko,ni kako!Znači da F-35 nije propao projekat-avion,kao i elektronika koja stoji iza toga(te nevidljivosti)!Osim toga,USA-Izraelski dronovi su u Siriji absolvirali S-300 itd.radare-elektroniku,i izgleda ih mogu bez problema(dronovima)uništiti!I inače tim dronovima rade čuda,pogotovo u suvremenom integriranom ratištu!A sve je to luk i voda,jer iza toga možda stoje i puno moćnije tehnologije!Naime,postoje indicije da su u posljednjoj godini desetine explozijom uništenih vitalnih objekata u Iranu,Sj.Koreji,Kini,itd.,uništeni zapravo iz Svemira-satelita,vjerovatno nekim topovima elektronskih čestica ili laserskih fotona,ili slično?!?Hoću stoga reći,da S-300 ima smisla samo ako je praćen i drugom vrhunskom tehnologijom,ali i organizacijom do efikasnog integriranog ratišta!A to je veliki posao,a za to treba i visoki profesionalizam!

  • E.Lirsch says:

   S-300 je prevazidjen. To je sigurno a vrlo je moguce da i cudne eksplozije nisu slucajnost ili nemar. Na zalost malo se o tome zna.

  • TheSaint says:

   S-300/S-400 je samo jedan sloj zaštite i nikada ne deluje sam u prostoru, uvek ima pratnju sistema drugog i trećeg sloja zaštite kao što su BUK-M2/BUK-M3 i Pantsir/TOR. Suludo je pričati o tome da Amerika i Izrael mogu da da ispolje nadmoć nad ovim sistemima, šanse da se ovakav višeslojni sistem probije su 0,00000001%.

 2. Риста says:

  Русија је продала те ЕСОВЕ Ирану још пре 10 година ако се не варам. А испоручиће их тек после делимичног укидања санкција Ирану. Другим речима, онда када АМЕРИКА укине те санкције. Колико треба малом мозгу да схвати да Русија чека дозволу из Америке да испоручи оно што је већ продала? Мислим око два минута, ако буде размишљао у том смеру. Рецимо, Турској је продала пре две године и испоручила у року. Пре годину дана. Када Руска политика буде снажна као и Турска и када буде испуњавала бар трговачке договоре како и потпише, а не да чека дозволе "Међунаордне заједнице" онда ће Русија постати један од главнијих играча са којим ће радо заиграти и друге државе. А дотле, не само да ће полако губити на светској сцени, него ће ускоро врло тешко моћи да склопи било какав уговор са неком државом. СХВАТАМ ДА НЕМА СНАГЕ; АЛИ АКО СЕ ПОВУЧЕ У СВОЈ СИГУРАН ЋОШАК; ЧЕКАЈУЋИ ДА УГРИЗЕ СВАКОГ КО ЈОЈ СЕ ПРИБЛИЖИ; амери и НАТО ће сигурно дотле направити мотке и разбијати јој зубе и не прилазећи ћошку. То се већ догађа. Политика Русије данас, иако присилна, ипак је помало неразумљива. Да не кажем неразумна. На мостовима штеде на ћупријама губе. Неће то тако моћи још дуго. Русија се мора што пре заштитити. То се зове превентива. Има само два пута, илити алтернативе. Распад и окупација или превентива. Шта се Русији исплати више? Па ни једно, али једно од та два Русија треба да уради, јер ако не уради, једно од та два ће се свеједно догодити. Или да чека још коју годину и заиста мирољубиво заврши као и СССР. Ето, то је зао тренутак у којем се Русија налази и зато у Русији ипак постоји врло велика опасност од СЦЕНАРИЈА СССРа.

  • E.Lirsch says:

   Sve navedeno je tacno. Gotova prica.

 3. M says:

  Ako Rusija proda S-300 Iranu,onda i USA može prodati što hoće npr.Ukrajini!Možda je i u tome suzdržanost Rusije u toj prodaji!?!

 4. Suzuki Vitara says:

  Koliko pljuvanja po Rusiji, jel za pare ili iz nacionalnih [ vasih ] interesa ? Mogu da zamislim, nije vam lako, Rusi vam jebu gazde gde ih dovate, a vama ostalo samo da kevcete iza plota.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u