ПУТИН ДРЖИ 200.000 војника између Брјанска, Курска и Белгорода (ВИДЕО)

ПУТИН ДРЖИ 200.000 војника између Брјанска, Курска и Белгорода (ВИДЕО)

24 маја 2023

Русија држу 150.000 до 200.000 војника на потезу од Курска до Белгорода и који би када дође тренутак могли да крену у напад на источне границе Украјине, каже у интервјуу за Правду аналитичар др Драган Петровић.

Петровић каже да након ослобађања Артјомовска (Бахмут) не треба очекивати брзи напредак руске војске јер се западно налази нова чврста линија украјинске одбране која се протеже од Славјанска преко Краматорска, Константиновке до Часовог Јара који је уједно и највиша тачка терена у овом реону што Украјинцима даје одређену предност.Петровић каже да ће након што је Украјина добила британске крстареће ракете Сторм шедов Руси морати да промене понашање на линији фронта и позадини и да се опрезније крећу и дислоцирају своје трупе и наоружање јер сада Кијев има већи домет, али да те ракете неће променити ток рата како најављује западна пропаганда.

Он објашњава да је Русија успела да сачува своје војне снаге и своју економију у досадашњем току рата, док је Украјина претрпела велике ударце, како војне и економске, тако и демографске због великог одлива становништва.

Петровић у интервју детаљно објашњава стање на фронту, коментарише мапе и говори о другим геополитичким темама и могућим жариштима сукоба.

(Правда)

KOMENTARI2 коментара

  1. M says:

    Veli da se nova čvrsta linija odbrane Ukrajine proteže od Slavjanska preko Kramatorska, Konstantinovke do Časovog Jara koji je ujedno i najviša tačka terena u ovom reonu što Ukrajincima daje prednost!Ne razumijem zašto Rusi te linije odbrane napadaju-pokušavaju probiti s preda,direktno,čeono, u lice,a ne pokušavaju ih proći zaobilazno s slabije branjene dalje strane, pa onda prekinuti im snabdijevanje i napasti im fortificirane linije i točke s leđa!?!

  2. Žarko says:

    Zato što u takvim naporima bi bili mnogo ruskih gubitaka, nisu ni oni glupi da ne zaštite bokove! Lakše ih je tamaniti kada se skupe na uskom prostoru i bombardovati ih jeftinim bombama starim i po 50 godina. 500Kg, 1500Kg, 2500Kg koje rusi spremaju za njih. Taman kada se postave ispred njih ruske snage i oni dovuku svoje snage, tada kreće novo mlevenje mesa NAPO plaćenika i ono malo ukrina koli su ostali do istrebljenja naci snaga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u