ПУТИН ДРЖИ 200.000 војника између Брјанска, Курска и Белгорода (ВИДЕО)

PUTIN DRŽI 200.000 vojnika između Brjanska, Kurska i Belgoroda (VIDEO)

24 maja 2023

Rusija držu 150.000 do 200.000 vojnika na potezu od Kurska do Belgoroda i koji bi kada dođe trenutak mogli da krenu u napad na istočne granice Ukrajine, kaže u intervjuu za Pravdu analitičar dr Dragan Petrović.

Petrović kaže da nakon oslobađanja Artjomovska (Bahmut) ne treba očekivati brzi napredak ruske vojske jer se zapadno nalazi nova čvrsta linija ukrajinske odbrane koja se proteže od Slavjanska preko Kramatorska, Konstantinovke do Časovog Jara koji je ujedno i najviša tačka terena u ovom reonu što Ukrajincima daje određenu prednost.Petrović kaže da će nakon što je Ukrajina dobila britanske krstareće rakete Storm šedov Rusi morati da promene ponašanje na liniji fronta i pozadini i da se opreznije kreću i dislociraju svoje trupe i naoružanje jer sada Kijev ima veći domet, ali da te rakete neće promeniti tok rata kako najavljuje zapadna propaganda.

On objašnjava da je Rusija uspela da sačuva svoje vojne snage i svoju ekonomiju u dosadašnjem toku rata, dok je Ukrajina pretrpela velike udarce, kako vojne i ekonomske, tako i demografske zbog velikog odliva stanovništva.

Petrović u intervju detaljno objašnjava stanje na frontu, komentariše mape i govori o drugim geopolitičkim temama i mogućim žarištima sukoba.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Veli da se nova čvrsta linija odbrane Ukrajine proteže od Slavjanska preko Kramatorska, Konstantinovke do Časovog Jara koji je ujedno i najviša tačka terena u ovom reonu što Ukrajincima daje prednost!Ne razumijem zašto Rusi te linije odbrane napadaju-pokušavaju probiti s preda,direktno,čeono, u lice,a ne pokušavaju ih proći zaobilazno s slabije branjene dalje strane, pa onda prekinuti im snabdijevanje i napasti im fortificirane linije i točke s leđa!?!

  2. Žarko says:

    Zato što u takvim naporima bi bili mnogo ruskih gubitaka, nisu ni oni glupi da ne zaštite bokove! Lakše ih je tamaniti kada se skupe na uskom prostoru i bombardovati ih jeftinim bombama starim i po 50 godina. 500Kg, 1500Kg, 2500Kg koje rusi spremaju za njih. Taman kada se postave ispred njih ruske snage i oni dovuku svoje snage, tada kreće novo mlevenje mesa NAPO plaćenika i ono malo ukrina koli su ostali do istrebljenja naci snaga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *