ПУТИН ЕРДОГАНУ упутио телеграм саучешћа

PUTIN ERDOGANU uputio telegram saučešća

2 januara 2017

02487277 Putin sign 354

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu telegram saučešća.

On osuđuje napad tokom proslave Nove godine u noćnom klubu „Reina“ u Istanbulu u kojem je napadač ubio 39 i ranio 70 ljudi, saopštila je Pres služba Kremlja.

– Teško je zamisliti ciničniji zločin od ubijanja nevinih ljudi tokom novogodišenje proslave. Ali, teroristi nemaju moralne vrednosti. Naša zajednička dužnost je borba protiv agresije terorista – naveo je Putin u poruci Erdoganu.

Erdogan je povodom ovog napada prethodno poručio da će se Turska boriti do kraja protiv svih oblika napada koje izvode terorističke grupe i oni koji ih podržavaju.

– Kao nacija, borićemo se do kraja i to ne samo protiv oružanih napada terorističkih grupa i snaga koje stoje iza njih, već i protiv ekonomskih, političkih i društvenih napada – naveo je Erdogan u saopštenju.

Predsednik Turske je ocenio da se ovakvim „odvratnim napadima čiji su cilj civili pokušava stvaranje haosa i destabilizacija zemlje“.

– Kao nacija ćemo ostati hladne glave, stati bliže jedni uz druge i nikada nećemo popustiti pred takvim prljavim igrama – naveo je Erdogan.

Klub „Reina“, gde je izvršen napad, nalazi se u četvrti Ortakoj, u distriktu Bešiktaš, javile su turske TV stanice i prikazale snimke na kojima se oko kluba vide policijske snage i ambulantna vozila.

U trenutku napada, po različitim procenama, tu se nalazilo se između 500 i 700 ljudi. Neki su se, kada je otvorena vatra, u panici bacili u vode Bosfora.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *