ПУТИН: Ево зашто ће Русија победити на дуже стазе!

PUTIN: Evo zašto će Rusija pobediti na duže staze!

7 marta 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da zapadne zemlje nakon uvođenja sankcija uspevaju da realizuje svoje planove na taktičkom planu, ali će Rusija u toj igri svakako pobediti.

„Naši oponenti i partneri izabrali su naizgled ispravnu taktiku pomoću koje su svoje ciljeve uspeli da realizuju. Međutim, mislim da će na duže staze pobediti Rusija“, rekao je ruski predsednik u filmu „Svetski poredak 2018“.

On je kazao da nije bilo sumnje da će nakon pripajanja Krima Ruskoj Federaciji protiv Moskve biti uvedene sankcije, već da je samo bilo pitanje u kakvoj će formi to biti sprovedeno.

„Prilikom donošenja odluke trebalo je staviti na vagu sve potencijalne posledice izazvane pripajanjem Krima Rusiji sa jedne strane i sudbinu miliona ljudi koji žele da se vrate kući“, rekao je Putin i dodao da je to pitanje bilo izuzetno komplikovano.

On je rekao i da je politika sankcija SAD pokazatelj slabosti tamošnje administracija, a ne snage i kompetentnosti.

„Uzeli su sve redom i stavili na neki tamo spisak, proglasili ih neprijateljima. To je primer slabosti, a ne snage“, istakao je.

Ruski predsednik je rekao i da nije razočaran predsednikom SAD Donaldom Trampom, s obzirom da je, kako kaže, sa njim moguće dogovoriti se i tražiti kompromise. On je naglasio da problem leži u američkom sistemu koji je neefikasan i nepredvidiv, te je sa njim komplikovano sarađivati.

Kada je reč o ukrajinskom konfliktu, Putin je naveo da su Amerikanci prevarili Rusiju pred sam državni prevrat 2014. godine.

„Amerikanci su nam se obratili sa molbom da učinimo sve kako tadašnji predsednik Viktor Janukovič ne bi upotrebio vojsku prilikom rasterivanja demonstranata. Mi smo pristali, a samo dan kasnije dogodio se prevrat“, rekao je ruski predsednik.

„Ruske vojske u Ukrajini nema. Tamo naoružanja ima dovoljno. Na pitanje odakle dolazi to naoružanje, ja uvek kažem — ako jedna strana ima mogućnost da ga dobije, tu mogućnost će imati i druga strana. Međutim, kada god mislim o tome ja se zgrozim. Sve ih tamo smatram našima. Upravo iz tog razloga želim da postavim pitanje — od čijih metaka stradaju građani Donbasa?“, istakao je.

U filmu Vladimira Solovjova ruski predsednik se osvrnuo i na nuklearno oružje rekavši da je pitanje o njegovom korišćenju nekorektno postavljati u kontekstu Rusije, budući da je Amerika upotrebila to oružje protiv Japana.

„Gde su garancije da se to neće desiti ponovo?“, upitao je Putin.

Kada je reč o ruskom nuklearnom naoružanju, ruski predsednik je rekao da ga Rusija može upotrebiti isključivo kao odgovor na napad.

„Odluka o upotrebi nuklearnog oružja može biti doneta samo u slučaju da odbrambeni sistemi signaliziraju da su rakete lansirane, zatim da su ustanovljene trajektorije leta i tačni ciljevi pada bojevih glava. Samo u tom slučaju imamo zakonsko pravo da uzvratimo na napad“, zaključio je Putin.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zaharije qSerak says:

    Ja bih ovo nazvao panikom,jer gos.Putin je odlično upućen razvojem istrage gospodina Mullera i to ga pravi nervoznim.On sa svojim željama o razgovoru,dogovaranjem sa gos.Trumpom je razočaran ,iz razloga sto je u ovom razvoju situacije to daleko,skoro nemoguce.U Ukraini nisu Ruski vojnici,nego kao i u Bosni “dobrovoljci,patriote”!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *