PUTIN: Evropa ne želi da vidi ubijanje civila od strane ukrajinske vojske

PUTIN: Evropa ne želi da vidi ubijanje civila od strane ukrajinske vojske

1 септембра 2014

vladimir-putin-making-a-s-007Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas Evropu da ignoriše što ukrajinska armija puca direktno na civile na istoku Ukrajine.

„Ukrajinska vojska direktno na meti svoje vatre ima stambena naselja i nažalost mnoge zemlje, uključujući Evropu, radije ne bi da to primete“, rekao je Putin za rusku televiziju, prenela je agencija AFP.

Istovremeno Putin je okrivio Kijev zbog odbijanja da udje u direktne političke razgovore sa „separatistima“ (proruskim snaga) na istoku Ukrajine.

„Aktuelno rukovodstvo u Kijevu ne želi da sprovede suštinski politički dijalog sa istokom svoje države“, rekao je Putin, javila je ruska novinska agencija Itar Tas s.

Putin je dodao da pro-ruske snage pokušavaju da potisnu ukrajinsku vojsku od svojih trenutnih pozicija, jer su pucali na civile.

„Cilj boraca milicije jeste da potisnu ukrajinske oružane snage i njihovu artiljeriju nedajući im mogućnost da pucaju na stambene oblasti“, rekao je Putin, dodaje Rojters.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko optužio je danas Rusiju da je pokrenula „direktnu i otvorenu agresiju“, koja je izmenila balans u sukobima ukrajinskih snaga sa proruskim aktivistima.

S druge strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov potvrdio da neće biti vojne intervencija Rusije u Ukrajini ali da se ukrajinska vojska mora povući s položaja s kojih može da gađa civilne ciljeve.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u