PUTIN: Evropljani izumiru, a iz gej brakova se ne rađaju deca

PUTIN: Evropljani izumiru, a iz gej brakova se ne rađaju deca

21 septembra 2013

Vladimir PutinRuski predsednik Vladimir Putin negirao je danas da su homoseksualci u Rusiji diskriminisani navodeći da novi zakon, koji je izazvao negativne komentare Zapada, ne ugrožava prava te manjine.

Putin je u izjavi novinarima rekao da zakon zabranjuje samo „propagiranje netradicionalnih seksualnih odnosa među manjinama“. On je kazao da to ne predstavlja kršenje prava seksualne manjine. Predsednik Rusije naglasio je da su evropske države koje dozvoljavaju gej brakove suočene sa problemom opadanja broja stanovnika.

„Evropljani izumiru, a iz gej brakova se ne rađaju deca“, poručio je Putin odgovarajući na pitanje kako gleda na pozive iz pojedinih država da se bojkotuju zimske Olimpijske igre koje se naredne godine održavaju u Sočiju.

„Da li želite da opstanete tako što ćete prihvatiti imigrante?

Društvo ne može da prihvati tako veliki broj imigranata. Pustite nas da sami odlučujemo onako kako mislimo da je najbolje za našu zemlju“, poručio je Putin.

Novi zakon u Rusiji zabranjuje propagiranje homoseksualnih odnosa i predviđa kazne od 150 dolara za pojedince do 30.000 dolara za organizacije. Kazne su predviđene i za širenje propagande preko interneta i drugih medija.

Tim kaznama podležu i stranci, koji još mogu da dobiju i 15 dana zatvora i da budu deportovani uz zabranu povratka u Rusiju. Zakon ipak ne zabranjuje učešće u gej paradama, niti homoseksualce stavlja van zakona. Takođe, zakon ne zabranjuje ni promovisanje jednakosti LGBT zajednice sa ostalima, već samo njihovo favorizovanje.

Putin je obraćanje novinarima završio šaljivim komentarom, pominjući bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

„Berluskoniju su sudili zbog toga što je bio sa ženama. Da je bio gej, tužilaštvo ga ne bi ni pogledalo“, kazao je Putin novinarima.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gerry says:

    Dokaz da kad imas normalnog i zravoumnog pretsednika-bilo koje-zemlje-imas i zdravu naciju !!! Jedno veliko bravooooooo za Putina !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *